BIM Ready European Tour 2018 – Comunicat de presa

BIM Tour imagine 3

BIM ReadyTM European Tour 2018 – „BIM as a Business: First Manage, Then Deploy.”

Man and Machine Romania a organizat anul acesta evenimentul BIM ReadyTM European Tour 2018 cu titlul” BIM as a Business: First Manage, Then Deploy”. Editia locala a acestui tur european a avut loc la Hotel Athenee Palace Hilton Bucuresti in data de 17 Octombrie 2018 si a reunit companii mari care isi desfasoara in mare parte activitatea in constructii, inginerie structuri si instalatii.

In cadrul evenimentului au fost prezentate pe scurt tehnologii utilizate in proiectele BIM,  accentul fiind pus pe aspecte ale bunelor practici dar mai ales pe studii de caz concrete ale companiilor care au adoptat si implementat BIM.

Proiectarea si construirea unei cladiri implica o buna colaborare intre arhitecti, structuristi si ingineri, cu atat mai mult cand vorbim despre constructii eficiente energetic, despre care auzim tot mai des in ultimul timp. In cadrul BIM European Tour de anul acesta, companii precum SKANSKA, Deutsche Bahn Engineering & Consulting, METROUL, Popp si Asociatii, ACPECO, GT Proiect, RO-MEGA, ACPECO cat si tanara echipa EfdeN, s-au reunit pentru a impartasi tuturor din experienta practica cu tehnologiile si modul de lucru BIM in conditiile actuale de piata.

Pasii catre un mod de lucru BIM de succes au fost facuti si prezentati in studii de caz care au evidentiat importanta pe care o are programul de instruire si certificare BIM ReadyTM, cu module speciale dedicate rolurilor de modelator, coordonator si manager BIM, un concept unic de formare si certificare profesionala dezvoltat de catre Mensch und Maschine. In urma serviciilor de instruire oferite de echipa Man and Machine Romania, numeroase companii care activeaza in domeniul industriei constructiilor au reusit sa isi eficientizeze procesele de lucru si sa faca economii de timp si bani livrand in acelasi timp proiecte de mai buna calitate. BIM Manageri in exercitiu au impartasit participantilor la eveniment din experienta lor oferind exemple de proiecte in desfasurare sau finalizate deja. Un exemplu de proiect finalizat a fost cel al Casei solare EFdeN Signature, proiectata BIM cu sprijinul Man and Machine Romania prin cursuri si consultanta Revit si executata de tanara echipa EFdeN, un proiect ce va reprezenta Romania la cea mai importanta competitie internationala de locuinte solare – Solar Decathlon, alaturi de alte 18 echipe din 13 tari si 4 continente.

BIMTour2018_1
BIMTour2018_2
BIMTour2018_3
BIMTour2018_4