BIM Ready European Tour 2016 Summer Edition – Comunicat de presa

„BIM Ready?” – un eveniment despre procese de proiectare, constructie si operare eficiente

Man and Machine Romania, subsidiara a grupului german Mensch und Maschine Software SE (M+M) (www.mum.de), in parteneriat cu Autodesk, a organizat evenimentul „BIM Ready?” dedicat specialistilor din domeniul constructiilor. Evenimentul a avut loc la Bucuresti in data de 15 iunie si a reunit peste 80 de arhitecti si ingineri de specialitate din cadrul unor mari companii din sectorele arhitectura, inginerie si constructii.

In cadrul evenimentului au fost prezentate tehnologii si metode pe care toate partile implicate in ciclul de viata al unei constructii le pot pune in aplicare pentru procese de proiectare, executie si exploatare eficiente.

Prezentarile sustinute de catre specialistii Man and Machine si Autodesk au evidentiat avantajele implementarii tehnologiilor BIM in procesul de proiectare. Studiile de caz practice prezentate de cei doi invitati Man and Machine, Westfourth Architecture si Pipe Design, au exemplificat beneficiile si motivele pentru care fiecare companie din domeniu ar trebui sa considere cu prioritate implementarea metodei de lucru BIM in conditiile actuale de piata.

In cadrul evenimentului a fost prezentat prima oara pe piata romaneasca programul de instruire si certificare „BIM Ready” al Mensch und Maschine, singurul program de training standardizat pentru utilizatori, coordonatori si manageri BIM, care include toate aspectele unei implementari BIM, de la tehnologie si schimbul de informatie, pana la procese si management strategic. Cursul este structurat in 5 module pe parcursul a 10 zile pentru roluri diferite intr-o companie ce aspira la un proces BIM implementat cu succes: Modelator BIM, Coordonator BIM si Manager BIM.

Participantii au luat parte in mod activ la discutii, exprimandu-si punctul de vedere in legatura cu importanta implementarii metodei de lucru BIM in proiectele de constructii, feedbackul primit fiind unul pozitiv.

Ne bucuram ca am avut ocazia sa discutam cu specialistii din domeniul constructiilor despre ce este BIM si de ce este important sa adoptam modul de lucru BIM daca ne dorim sa optimizam propriile procese, sa rezistam in propria piata concurentiala si sa ne extindem catre noi piete.”, a declarat Dna. Luminita Popescu, Managing Director Man and Machine Romania. „Mai presus de reguli, procese, tehnologii, BIM inseamna oameni, a caror buna pregatire profesionala conditioneaza in mod critic succesul unui proiect. De aceea, am gandit BIM Ready – programul de formare profesionala pentru arhitectii, inginerii de instalatii si structuristii care au nevoie sa lucreze colaborativ in cadrul unui proiect BIM. Curricula acestui program inglobeaza bune practici si experienta de lucru acumulata de Mensch und Maschine in colaborarea cu clienti din Germania, Austria, Elvetia si Anglia si speram ca ea sa devina utila specialistilor din Romania in cel mai scurt timp.”, a adaugat Dna. Luminita Popescu.