BIM Ready European Tour 2016 – Comunicat de presa

bim_ready_tour_2016_PR_slider

„Man and Machine BIM Ready European Tour 2016” – un eveniment despre tehnologii si procese aplicate in proiectele BIM

Man and Machine Romania a organizat evenimentul „BIM Ready European Tour 2016”, o initiativa a  grupului Mensch und Maschine Software SE (M+M) (www.mum.de), dedicat specialistilor din domeniul constructiilor. Seria de intalniri cu specialistii din industria constructiilor cuprinde orasele Paris, Bucuresti, Lodz, Berlin, Milano, Zurich si Viena. Editia locala a acestui tur european a avut loc la Hotel Athenee Palace Hilton Bucuresti in data de 26 octombrie si a reunit peste 70 de arhitecti si ingineri de specialitate din cadrul a 40 de companii din sectoarele arhitectura, inginerie si constructii.

In cadrul evenimentului au fost prezentate tehnologii utilizate in proiectele BIM, aspecte ale bunelor practici si beneficiile metodologiei BIM precum si impactul adoptiei acesteia asupra tuturor participantilor la proiect.

Agenda a cuprins prezentari tehnice ale solutiilor Autodesk, Solibri, Faro3D in care specialistii au prezentat metode productive de creare a modelelor 3D cu ajutorul aplicatiilor Autodesk Revit si MagiCAD, detectare a erorilor de coliziune si simulare 4D/5D a stadiilor de evolutie a proiectelor cu Autodesk Navisworks, precum si de verificare a calitatii modelelor 3D cu ajutorul tehnologiei Solibri. Specialistii de la Faro3D Europe au demonstrat modul de achizitie al datelor din teren cu ajutorul echipamentelor de scanare laser si capabilitatile aplicatiilor specializate de procesare a norilor de puncte si transformare a acestora in obiecte inteligente pentru a fi integrate in modelele BIM.

Invitatii speciali, Skanska si Westfourth Architecture, au prezentat avantajele si motivele pentru care fiecare companie din domeniu ar trebui sa considere cu prioritate implementarea metodei de lucru BIM in conditiile actuale de piata.

Oaspetii evenimentului au avut oportunitatea de a discuta direct cu toti producatorii de tehnologii invitati despre viitorul adoptiei metodologiei BIM in Romania.

De asemenea, Man and Machine a prezentat programul de instruire si certificare BIM ReadyTM, un concept unic de formare si certificare profesionala dezvoltat de catre Mensch und Maschine, ce probeaza o educatie practica si solida in domeniu, cu module speciale dedicate rolurilor de modelator, coordonator si manager BIM.

Participantii au luat parte in mod activ la discutii, exprimandu-si punctul de vedere in legatura cu importanta implementarii metodei de lucru BIM in proiectele de constructii, feedbackul primit fiind unul pozitiv.

Este intotdeauna important sa ne intalnim cu clientii nostri, si este cu atat mai important acum cand toata piata se indreapta catre BIM. Tranzitia catre BIM este inevitabila, de aceea este necesar sa prezentam cum putem ajuta clientii sa faca acest pas important si in acelasi timp sa ii ascultam si sa raspundem intrebarilor lor. Toti avem acelasi scop – un mediu de lucru integrat BIM, cu fluxuri de lucru omogene si colaborare imbunatatita.”, a declarat Patrick Minks,  AEC/ENI Territory Sales Executive CEE – Autodesk. De asemenea, a mentionat ca „BIM Ready European Tour 2016 a fost un eveniment care a confirmat toate acestea.