Operarea, optimizarea si intretinerea retelelor de utilitati

Operarea, optimizarea si intretinerea retelelor de utilitati slider

Operarea, optimizarea si intretinerea retelelor de utilitati

Asigurarea serviciului de furnizare si a calitatii acestuia sunt obiectivele principale ale tuturor operatorilor de retele de utilitati. Eficienta furnizarii este esentiala pentru asigurarea suportabilitatii tarifului si pentru atingerea obiectivelor economice ale operatorului. Toate acestea implica investitii semnificative, de multe ori necuprinse in tarif. Consumurile sunt in scadere, veniturile sunt in scadere, marja de profit este sub o presiune permanenta. Aceasta este realitatea de zi cu zi a operatorilor de utilitati.

Man and Machine si Netgas Research & Development colaboreaza in realizarea de solutii integrate sinergic in activitatea zilnica a clientilor din utilitati care sa le dea posibilitatea sa gestioneze optim aceasta situatie de fapt si sa isi atinga obiectivele economice. Acest lucru este posibil printr-un concept specific prin care diferitele specialitati sunt integrate, GIS-ul, nivelul de proces (SCADA) si ingineria se impletesc cu cele mai performante tehnologii informatice, metode de matematica avansata, inteligenta artificiala, oferind operatorilor din utilitati metode si unelte practice, minim invazive in sistemele existente, prin care acestia devin mai siguri in operare si mai eficienti economic.

Planificarea furnizarii, bazata pe o previzionare a cererii de consum care, de pilda, in gaz, sta si la baza realizarii nominalizarilor, iar in alimentarea cu apa este baza eficientizarii energetice, se face cu mare acuratete in mod dependent de diferitele tipuri de limitari existente (planificate si neplanificate), de variabile de control, de influenta consumatorilor nemasurati in timp real, de profilele de consum ale diferitelor categorii de consumatori, ceea ce confera un grad foarte inalt de performanta solutiilor noastre in vederea optimizarii furnizarii conform obiectivelor strategice mentionate anterior.

Urmarirea realizarii furnizarii in timpul zilei este esentiala, iar solutiile noastre permit inclusiv identificarea evenimentelor nedorite inainte ca acestea sa se produca, identificarea cauzelor, emiterea unei prescriptii de operare specifice pentru evitarea aparitiei evenimentului nedorit, optimizarea procedurilor de operare pentru ca pe viitor acel tip de eveniment sa nu se mai intample, determinarea modului de operare a echipamentelor in mod optim, eficient pentru a le asigura un consum minim si o durata maxima de viata, maximizand astfel gradul de utilizare al infrastructurii.

Va invitam la evenimentul nostru pentru a afla mai mult despre aceste solutii!

[wm_table appearance=”striped” separator=”;”]

Program
09:30 – 10:00; Welcome Coffee
10:00 – 11:05; Cuvant de deschidere
; Prezentare generala a portofoliului de solutii propuse
    ; Solutii Autodesk si Urbano de proiectare si publicare a datelor din retelele de utilitati
    ; Operarea si echilibrarea retelelor, profile de consum, previzionarea cererii de consum pentru nominalizari in transportul si distributia gazelor naturale, optimizarea costurilor de operare
11:05 – 11:30; Coffee Break
11:30 – 13:30; Studiu de caz „Monitorizarea retelei de distributie Gaze naturale cu Sistemul GIS”
; Calculul pierderilor tehnologice si netehnologice in retelele de gaz si alimentare cu apa
; Planificarea, monitorizarea si asigurarea eficienta a furnizarii si a calitatii in retelele de alimentare cu apa/gaz
  ; Integrarea inteligenta GIS-SCADA in retele de gaz si alimentare cu apa
; Concluzii
; Q&A
13:30 – 14:30; Pranz

[/wm_table]

Locatie:

JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Sala Brasov

Calea 13 Septembrie 90,
Bucuresti
050726

23 noiembrie 2017, ora 09:00
Participare gratuita!

Invitati Speciali:

Dl. Calin Popescu,
Managing Partner – Netgas R&D

Dl. Prof. Dr. Sorin Neacsu,
CTO & Partner – Netgas R&D

Dl. Radu Negoita,
Engie Romania

Dl. Dr. Cristian Eparu,
Partner – Netgas R&D

Inregistrare: