Studiu de caz Ergolain Baldai

Woodwork for Inventor in compania „Ergolain Baldai”

„Ergolain Baldai” UAB, parte a grupului de companii Ergolain Group, specializata in productia de mobilier pentru spatii publice: birouri, hoteluri, cafenele etc. Compania proiecteaza si produce mobilier de complexitate mare, utilizand tipuri diferite de materiale. Compania detine o echipa de proiectare formata din 6 proiectanti.

Instalarea Woodwork for Inventor in compania  „Ergolain Baldai” a dus la obtinerea urmatoarelor beneficii:

50% scurtarea timpului necesar proiectarii produsului si pregatirii pentru productie.

40% marire a duratei de utilizare a masinii CNC ca rezultat al eliminarii programarii si introducerii manuale a codului.

70% micsorare a numarului de erori ca rezultat al capacitatii aplicatiei de a genera toate informatiile necesare productiei direct din faza de proiectare.

Descriere sumara a modificarilor operationale implementate de companie si rezultatele obtinute

Compania a adoptat solutii integrate de proiectare care includ si aplicatia Woodwork for Inventor. Aceasta adoptie a scurtat timpul necesar pregatirii pentru productie de la 12-14 zile la numai 7 zile. In acest moment, compania este in curs de a scurta si mai mult acest ciclu pana la 4-5 zile.
Printre beneficiile aduse de Woodwork for Inventor si mentionate de directorul companiei se numara capacitatea de a genera rapoarte detaliate din faza de proiectare, utilizate nu numai in productie, ci si in procurement si arhivare. Acest lucru a accelerat atat munca proiectantilor, cat si a marit profitabilitatea companiei.

Directorul companiei a subliniat urmatoarele beneficii aduse de tehnologia Woodwork for Inventor:

 • Scurtarea timpului de proiectare a produselor noi utilizand know-how-ul existent.
  Datorita Woodwork for Inventor compania poate proiecta de acum rapid mobilier similar, cu acelasi concept, dar cu configuratii si dimensiuni diferite. Utilizand bilbioteca de produse interna, fiecare piesa de mobilier poate fi modificata rapid (schimbandu-i lungimea, latimea, culoarea etc) si transferata procesului de productie, eliminand timpul necesar proiectarii de la zero a produselor noi. Aceasta reutilizare este avantajoasa in special pentru producerea mobilierului modular: bucatarii, birouri etc.
 • Pregatirea automata a programelor CNC.
  Utilizand metodele standard, programarea masinii CNC era efectuata manual introducand codul de la consola masinii. Cu alte cuvinte, operatorul genera programul de masinare prin citirea si interpretarea desenului sau modelului. In tot acest timp, masina nu era utilizata. In anumite situatii, problema neutilizarii era rezolvata prin angajarea unei a doua persoane special pentru generarea codului CNC. Evident. de aici rezultau costuri suplimentare.
  Woodwork for Inventor permite generarea automata a codului CNC o data cu toate documentatiile necesare direct din modelul piesei. Astfel timpul necesar programarii masinii CNC s-a limitat la prinderea piesei si incarcarea programului CNC.
 • Generarea informatiilor de detaliu si utilizarea lor in toate fazele de productie ale companiei.
  Din cauza lipsei de informatii si tehnologie, informatiile pe care proiectantii le transferau catre faza urmatoare necesare productiei si montajului erau incomplete. Acest aspect este cel mai bine ilustrat prin modul in care reuseau scurtarea timpilor din proiectare: intocmirea desenelor de executie fara prevederea gaurilor si altor prelucrari necesare. Astfel, tehnologii preluau desenele si adaugau lista de operatii necesare productiei pieselor de mobilier. Mai mult, tehnologul trebuia sa consume si mai mult timp prin consultarea proiectantului privind conceptul utilizat.

Woodwork for Inventor a permis generarea documentatiei de executie detaliata, fara procesare suplimentara si utilizarea acesteia in oricare faza a ciclului de productie. Astfel a fost redus numarul de erori generate prin introducerea manuala a informatiilor suplimentare si a accelerat intregul proces de productie.