Studiu de caz Industrial Montaj

Autodesk Plant Design Suite – proiectare inteligenta in domeniul industrial

Industrial Montaj

 Una din principalele caracteristici ale domeniului industriei energetice si de petrol si gaze este marea diversitate orizontala a disciplinelor de proiectare si gestionare a informatiei din proiecte. Astfel, intr-un proiect care implica procese de lucru in zona de upstream sau downstream, se regasesc la un loc informatii despre conditiile de amplasament, echipamente mecanice, structuri metalice, instalatii tehnologice si altele. Aceasta complexitate genereaza de cele mai multe ori probleme de coordonare interdisciplinara si de analiza a modului de executie in teren a proiectului. O alta provocare este folosirea ulterioara a datelor din proiecte in procesele de operare si mentenanta a obiectivelor proiectate.

In aceste conditii companiile sunt constranse sa redefineasca modul de abordare a gestionarii informatiilor despre proiectele in desfasurare si activele administrate.

Raspunsul la provocarile de mai sus este tehnologia inovativa Autodesk Plant Design Suite, pe care Man and Machine o reprezinta in Romania in calitate de Autodesk Platinum Partner. Experienta acumulata in proiecte face ca expertiza multidisciplinara a personalului sa reprezinte unul din factorii de succes in implementarea cu succes a tehnologiei.

Industrial Montaj este o companie cu peste douazeci de ani de experienta in domeniul de constructii, montaj, constructie de skid si intretinere a instalatiilor industriale. Focusati pe dezvoltarea afacerii in ritm cu cerintele pietei, Industrial Montaj acorda o atentie ridicata anticiparii nevoilor clientilor, planificarii si inovarii serviciilor sale, in scopul de a aduce noi solutii pentru a raspunde problemelor clientilor sai.

In acest sens, discutiile initiate de Industrial Montaj cu Man and Machine au condus la identificarea unei platforme tehnologice de proiectare unice, reprezentata de Autodesk Plant Design Suite Ultimate, care acopera in mod uniform disciplinele de proiectare a instalatiilor tehnologice (AutoCAD Plant 3D), a structurilor metalice (Autodesk Revit) si a echipamentelor (Autodesk Inventor) care intra in componenta proiectelor din domeniul industrial. Mai mult, Suita Autodesk ofera si o puternica platforma de analiza si colaborare interdisciplinara (Autodesk Navisworks) prin intermediul careia se pot concilia conflictele spatiale interdisciplinare, pot fi conectate si extrase listele de cantitati consolidate si poate fi folosita ca suport ingineresc pentru procesul de management de proiect al realizarii obiectivului in teren.

„Cu ajutorul tehnologiei Autodesk Plant Design Suite proiectam multidisciplinar obiective complexe, pe o platforma unica, interoperabila, care ne acorda o siguranta sporita in legatura cu integritatea datelor de proiectare si a modului de realizare a proiectelor in teren”, afirma Dl. Daniel Puia, Adjunct Responsabil Tehnic, Industrial Montaj.

„Apreciem profesionalismul Man and Machine in asistenta acodata pentru alegerea solutiei, cat si in legatura cu serviciile de instruire multidiscilinara orientata catre construirea unui flux de informatie consolidat si cresterea eficientei departamentului de proiectare”, declara Dna. Florica Vasilache, Director Comercial, Industrial Montaj.