Studiu de caz Ramboll

Ramboll a creat sisteme MEP pentru un nou cartier rezidential folosind MagiCAD

Compania: Ramboll
Numele proiectului: Kuststad Luleå
Locatia: Luleå, Suedia
Program: Etapa 1 cu 112 apartamente, finalizata in toamna anului 2018
Client: Innerstadsfjärden AB
Contractor: Nåiden Bygg AB
Arhitect: MAF Arkitektkontor AB
Aplicatiile MagiCAD: Ventilation si Piping and Electrical pentru AutoCAD

Ramboll a proiectat sistemele mecanice, electrice si sanitare (MEP) pentru noul cartier rezidential Kuststad din Luleå, Suedia, folosind modulele MagiCAD Ventilation si Piping and Electrical pentru AutoCAD.

Descriere

Luleå un oras de pe coasta de nord a Suediei isi construieste un nou cartier frumos la malul marii, in portul sudic al orasului. Proiectul va fi realizat in trei etape. Dupa finalizare, cartierul va cuprinde 6 cladiri rezidentiale, cu aproximativ 50.000 de metri patrati de spatiu in total.

Prima etapa a proiectului, cu 112 apartamente si 18.500 de metri patrati de suprafata bruta, a fost finalizata in toamna anului 2018. A doua etapa va include inca 103 de apartamente, iar a treia, 107 de apartamente.

Ramboll a proiectat toate sistemele de ventilatie, termice, sanitare si retelele electrice din proiect folosind MagiCAD pentru AutoCAD.

„Calculele integrate ale MagiCAD ofera rezultate precise in timpul designului, ceea ce face mult mai usor de observat si de rezolvat posibilele probleme ce apar in timpul proiectarii”, spune Magda Ljunggren

Solutia

La proiectarea sistemelor mecanice, electrice si de conducte (MEP) ale proiectului, Ramboll a folosit modulele MagiCAD Ventilation, MagiCAD Piping si MagiCAD Electrical peste AutoCAD.

„MagiCAD a fost programul ales de Ramboll cu mai bine de 20 de ani in urma, inca din primele zile de existenta ale MagiCAD”, spune Magda Ljunggren, inginer HVAC, Piping si Energy la biroul Luleå si Umeå al Ramboll Suedia.

„Personal am lucrat intotdeauna cu MagiCAD, iar pentru mine, cele mai importante beneficii ale MagiCAD provin din capacitatea de a efectua calcule direct in program. Functiile de calcul integrate ale MagiCAD furnizeaza rezultate precise in timpul designului, ceea ce face mult mai usoara observarea si solutionarea problemelor funcționale ce apar in proiectare. Mai ales calculele de sunet reprezinta un beneficiu major.

MagiCAD usureaza multe sarcini de rutina in proiectare, cum ar fi controlul coliziunilor si calculele debitelor. Acest lucru imbunatateste calitatea generala a designului si, in acelasi timp, accelereaza procesul de proiectare. MagiCAD a permis economii de timp si in proiectul Kuststad.

Ca si in majoritatea proiectelor de astazi din Suedia, in proiectul Kuststad, desenele proiectului au fost partajate si coordonate cu partenerii in format IFC. Din experienta mea, MagiCAD, certificat BuildingSmart IFC 2 × 3 MEP, sustine formatele IFC foarte bine „, concluzioneaza Magda Ljunggren.

In Ianuarie 2019 ne-am reunit sub un singur nume: MagiCAD. Progman Oy si filialele noastre CADCOM AB cat si Progman Software UK Ltd, au fost redenumite in MagiCAD Group. In plus, MagiCloud a fost redenumit MagiCAD Cloud.