Evenimente 2019

 Webinar: „Constructii Hidrotehnice in aplicatia Autodesk Civil 3D”

Joi, 19 Decembrie 2019, ora 10:00 te invitam sa urmaresti partea a II-a a webinarului cu titlul „Constructii Hidrotehnice in aplicatia Autodesk Civil 3D”.

Afla mai multe despre modulul Subassembly Composer din aplicatia Autodesk Civil 3D si cum acesta poate fi valorificat in realizarea diverselor tipuri de lucrari. In acest webinar iti prezentam modul in care utilizam Subassembly Composer la realizarea lucrarilor de constructii hidrotehnice.

 Webinar: „Tips & Tricks in AutoCAD 2020”

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul „Tips & Tricks in AutoCAD 2020”.

In acest webinar vom prezenta cateva sfaturi utile in activitatea de zi cu zi a unui proiectant sau desenator in AutoCAD 2020, printre care crearea si vizualizarea unui tip de layer personalizat.

 Webinar: „Constructii Hidrotehnice in Civil 3D „

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul „Constructii Hidrotehnice in Civil 3D”.

Afla mai multe despre modulul Subassembly Composer din Civil 3D si cum acesta poate fi valorificat in realizarea diverselor tipuri de lucrari. In acest webinar iti prezentam modul in care utilizam Subassembly Composer la realizarea lucrarilor de constructii hidrotehnice.

 Webinar: „Fluxul de lucru Revit – Advance Steel”

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul „Fluxul de lucru Revit – Advance Steel”.

Utilizatorii Autodesk detin Revit, ca instrument principal de lucru in modelarea BIM. Insa in cazul realizarii structurilor de rezistenta, proiectantul este nevoit sa furnizeze detalii de fabricatie pentru toate piesle metalice utilizate in proiect. Pentru a face acest lucru este necesara transferarea modelului din Revit in Advance Steel. Descoperiti in acest webinar fluxul de lucru pentru astfel de situatii.

BIM Ready European Tour 2019

Te invitam la cea de-a V-a editie locala a evenimentului BIM Ready European Tour care se va desfasura la Hotel Intercontinental Bucuresti, sala Rapsodia in data de 30 Octombrie 2019, incepand cu ora 9:00 AM.

Completeaza formularul de inregistrare si iti vom confirma inscrierea in limita locurilor disponibile. Multumim pentru intelegere!

 Webinar: „Transformarea industriei mecanice cu BIM. Productie pentru BIM.”

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul „Transformarea industriei mecanice cu BIM. Productie pentru BIM.”

Informatiile care provin din industrie ne confirma ca domeniile proiectarii si constructiei se schimba, iar productia nu face exceptie. Acest lucru se produce datorita dezvoltarii si adoptiei rapide a BIM, a livrarii proiectelor integrate si a globalizarii in zona de constructii. Iti prezentam cum se poate extinde valoarea produselor din zone de inginerie catre industria constructiilor, cum putem conecta Autodesk Inventor cu Revit.


 Webinar: „BIM 360 Document Management”

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul „BIM 360 Document Management”.

De curand a fost publicata versiunea romana a standardului ISO 19650 ce descrie modul de organizare a informatiilor in format digital si procedurile de lucru din cadrul proiectelor BIM. O componenta importanta a acestor proiecte o constituie mediul comun de date (CDE). Propunerea Autodesk pentru aceasta componenta se numeste BIM360 Document Management. Te invitam sa descoperi ce poate face si cum te poate ajuta in proiectele tale BIM.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-bim-360-document-management/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/bim-360/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire BIM 360[/wm_button]


 Webinar: „Pozitionarea unui proiect in coordonate locale in Civil 3D”

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul „Pozitionarea unui proiect in coordonate locale in Civil 3D”.

In acest webinar iti prezentam posibilitatea de a exporta o parte dintr-o lucrare realizata in alt sistem de coordonate si modalitatea in care importam lucrarea respectiva in sistemul de coordonate local Stereo 70.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-pozitionarea-unui-proiect-in-coordonate-locale-in-civil-3d/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”www.manandmachine.ro/cursuri/civil-3d/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Civil 3D[/wm_button]


 Webinar: „Perfectionarea sistemelor in Revit MEP”

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul “Perfectionarea sistemelor in Revit MEP”.

De cate ori abordam un proiect MEP ne confruntam cu o diferenta semnificativa intre un proiect CAD si un proiect BIM. In BIM trebuie sa executam operatii si activitati care nu exista intr-un proiect 2D. Insa, dintotdeauna a existat o probabilitate mare ca sistemele de conducte sa se intersecteze si sa fie definite incorect. Instrumentele de creare a sistemelor din Revit MEP s-au utilizat dintotdeauna si continua sa fie imbunatatite.

[wm_button url=”https://attendee.gotowebinar.com/register/536070594004249089″ color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/revit/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Revit MEP[/wm_button]


 Webinarii MagiCAD 2020

Va invitam sa participati la webinariile de prezentare ale noilor functionalitati aduse de cea mai recenta versiune a aplicatiei MagiCAD 2020. Asistati gratuit la demonstratii tehnice live, sustinute in limba engleza de dezvoltatorul aplicatiei, compania finlandeza Progman Oy.MagiCAD for Revit:New Features in version 2020 Main Release – Part 1 and Part 2

[wm_button
url=”https://register.gotowebinar.com/register/5214427689188462595″
color=”orange” size=”m” icon=””]Webinarii inregistrate[/wm_button]


 Webinar: „Definirea incarcarilor mobile in Robot Structural Analysis”

Marti, 30 Iulie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul “Definirea incarcarilor mobile in Robot Structural Analysis”.

Multe dintre proiectele de hale sau structuri metalice industriale au ca cerinta proiectarea de echipamente de ridicare (poduri rulante, grinzi monorail). Te invitam sa descoperi cum poti sa modelezi aceste echipamente din punct de vedere al incarcarilor, utilizand optiunea de incarcari mobile din Robot Structural Analysis..

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-definirea-incarcarilor-mobile-in-robot-structural-analysis/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/robot/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Robot[/wm_button]


 Webinar: „Modulul Geotehnic din Autodesk Civil 3D 2020”

Joi, 25 Iulie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul “Modulul Geotehnic din Autodesk Civil 3D 2020”.

Toate lucrarile de infrastructura au la baza informatii extrase din forajele geotehnice. Nu crezi ca ar fi interesant si util ca aceste informatii sa se regaseasca si in modelul digital al terenului? Acest modul permite introducerea datelor de foraj geotehnic, generarea de suprafete pentru fiecare stratificatie in parte si afisarea foarajelor in profile longitudinale.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-modulul-geotehnic-din-autodesk-civil-3d-2020/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/civil-3d/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Civil 3D[/wm_button]


 Webinar: „Modelarea hidraulica a cursurilor de rauri in regim amenajat”

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul “Modelarea hidraulica a cursurilor de rauri in regim amenajat”.

Acest webinar va ataca o tema putin documentata in ceea ce priveste BIM in Infrastructura si va descrie descrie modul in care se realizeaza calculul hidraulic al unui sector de rau in regim amenajat, cu ajutorul aplicatiei Autodesk Civil 3D.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-modelarea-hidraulica-a-cursurilor-de-rauri-in-regim-amenajat-cu-modulul-river/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/civil-3d/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Civil 3D[/wm_button]


 Webinar: „Imbunatatirea procesului de ofertare”

Marti, 25 Iunie 2019, ora 10:00 te invitam la webinarul cu titlul “Imbunatatirea procesului de ofertare”.

Procesul de ofertare este deosebit de complex si are implicatii economice asupra intregii activitati a ofertantului. Intrebarea este cum vom obtine mai rapid si mai precis sumele ofertate utilizand resursele curente, fara a fi nevoie să investim in personal suplimentar. Astfel, pe masura ce vom putea face mai multe oferte precise si intr-un timp mai scurt, vom putea utiliza capacitatea ramasa pentru a accelera cresterea profitului prin alte activitati.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-imbunatatirea-procesului-de-ofertare/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]


 Webinar: „Dezvoltarea capacitatii de inovare”

Marti, 18 Iunie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul “Dezvoltarea capacitatii de inovare”.

Capacitatea de inovare este un concept important pentru orice organizatie sau companie, indiferent de dimensiune. Intrebarea este cum ne ajuta dezvoltarea capacitatii de inovare? Cum sa ne consolidam diferentierea competitiva? Indiferent in ce segmente de industrie activam, trebuie sa raspundem la cateva provocari cheie.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-dezvoltarea-capacitatii-de-inovare/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”hhttps://www.manandmachine.ro/cursuri/” color=”orange” size=”m” icon=””]Calendar Instruire[/wm_button]


 Webinar: „Modelarea fundatiilor in Revit”

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul Modelarea fundatiilor in Revit”.

Fundatiile sunt elemente importante si nelipsite din orice proiect. Vom trece in revista modelarea principalelor tipuri de fundatii in Autodesk Revit incepand de la fundatii izolate, fundatii continue pentru pereti si stalpi, pana la fundatiile radier si pe piloti. Acesta va fi un material util atat pentru ingineri cat si pentru arhitecti.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-modelarea-fundatiilor-in-autodesk-revit/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/revit/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Revit[/wm_button]


 „Built Environment facing climate change”

In perioada 26-29 Mai 2019 suntem prezenti la expozitia CLIMA2019 din cadrul celui de al 13-lea Congres International de instalatii si constructii sustenabile si te asteptam la standul B24, unde iti vom prezenta noutati despre tehnologiile software MagiCAD si AutodeskRevit si modul in care acestea sprijina specialistii proiectanti de instalatii sa capete un rol activ in digitalizarea industriei constructiilor! Congresul international CLIMA 2019 este organizat sub egida REHVA – Federatia Europeana a Asociatiilor Nationale din domeniul Instalatiilor de Incalzire, Ventilare si Aer Conditionat si este un eveniment de inalta tinuta tehnico-stiintifica, cel mai mare de acest fel gazduit de Romania pana in prezent.

Afla mai multe


Workshop: „Improved Project Execution with BIM 360”

Marti, 21 Mai 2019 te invitam la workshop-ul cu tema “Improved Project Execution with BIM 360” care va avea loc la Hotel Marshal Garden – Sala Panoramic 2 (etajul 5), cu incepere de la ora 10.00.

Daca activezi in domeniul mediului construit in calitate de proiectant, project manager ori constructor si esti responsabil de strategie, operare, coordonare, ofertare, vei fi, speram noi, interesat sa vezi exemple practice de utilizare a platformelor BIM 360 si Vault in diverse faze ale unui proiect. Iti vom explica beneficiile unui astfel de mod de comunicare, precum si pasii necesari pentru implementarea acestor platforme.

Afla mai multe


Webinar: Autodesk Civil 3D 2020: noutati, fluxuri de lucru automatizate cu Dynamo si noua editie locala a Civil 3D country kit”

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul Autodesk Civil 3D 2020: noutati, fluxuri de lucru automatizate cu Dynamo si noua editie locala a Civil 3D country kit”.

Vom exemplifica modul in care Dynamo extinde functionalitatile aplicatiei Civil 3D si iti vom prezenta biblioteca extinsa de sectiuni tip disponbila acum in noul country kit romanesc, totul intr-o interfata optimizata.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-autodesk-civil-3d-2020-noutati-fluxuri-de-lucru-automatizate-cu-dynamo-si-noua-editie-locala-a-civil-3d-country-kit/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/civil-3d/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Civil 3D[/wm_button]


 Webinar: “What’s new in Revit 2020

Marti, 16 Aprilie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul “What’s new in Revit 2020”. Ca de obicei, anul nou vine in Aprilie la Autodesk cu Revit, versiunea 2020.
Si, pentru ca timpul este cea mai de pret resursa, te invitam la webinarul 3 in 1, unde vei afla noutatile din arhitectura, structuri si instalatii in maxim o ora.
Cate ore iti vor scuti de-a lungul anului aceste functionalitati ramane la aprecierea ta.

Participarea este gratuita! Nu uita sa te inregistrezi!

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-whats-new-in-revit-2020/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/revit/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Revit[/wm_button]


 Webinar: “Inventor 2020: performanta mai buna, interfata modernizata, comenzi si modulele dedicate unui flux de lucru profesionist

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul Inventor 2020: performanta mai buna, interfata modernizata, comenzi si modulele dedicate unui flux de lucru profesionist”.

Clientii Inventor din intreaga lume continua sa ofere feedback si sa contribuie la performanta Inventor 2020. Aceasta versiune marcheaza o continua concentrare asupra imbunatatirii performantelor si fluxurilor de lucru. Inventor 2020 ofera, de asemenea, o interfata redesenata pentru o productivitate marita si un aspect modernizat.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-inventor-2020-performanta-mai-buna-interfata-modernizata-comenzi-si-modulele-dedicate-unui-flux-de-lucru-profesionist/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/inventor/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Inventor[/wm_button]


 Webinar: “Verificarea modelelor in Revit

Joi, 4 Aprilie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul Verificarea modelelor in Revit”.

Pentru a beneficia de avantajele BIM, primul element necesar este un model cat mai corect posibil. Verificarea acestora, atunci cand ele avanseaza, devine un job full time. In acest webinar incercam sa gasim solutii, atat direct in Revit, cat si cu Revit Model Checker, pentru a ne asigura ca nimic nu “scapa” neverificat si in neconcordanta cu BIM Execution Plan.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-verificarea-modelelor-in-revit/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/revit/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Revit[/wm_button]


 Webinar: “Pregatirea modelelor digitale pentru executie

Joi, 28 Martie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul “Pregatirea modelelor digitale pentru executie”.

Hai sa descoperim impreuna cum putem pregati modelul in Revit, astfel incat sa poata fi utilizat pentru managementul executiei in santier, cu ajutorul Navisworks.

Participarea este gratuita! Nu uita sa te inregistrezi!

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/pregatirea-modelelor-digitale-pentru-executie/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/revit/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Revit[/wm_button]


“Better business results with BIM for Infrastructure

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 09:00 a avut loc seminarul cu titlul Better business results with BIM for Infrastructure”

Proprietarii de infrastructura si firmele de consultanta in inginerie isi doresc din ce in ce mai mult fluxuri de lucru digitale complete. Tehnologiile de modelare evolueaza rapid, poti vizita si edita modelul de oriunde, oricand, in cloud, direct in telefon sau tableta. Tu esti pregatit sa iei parte la REVOLUTIA BIM?

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/despre-noi/evenimente/better-business-results-with-bim-for-infrastructure/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Agenda[/wm_button]

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/despre-noi/evenimente/despre-seminar-better-business-results-with-bim-for-infrastructure/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Despre seminar[/wm_button]


 Webinar: “Clasificarea, automatizarea si integrarea datelor despre produse”

Marti, 5 Martie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul “Clasificarea, automatizarea si integrarea datelor despre produse”. Doresti sa afli ce este si ce poate face Vault Data Standard? Stii cand si in ce scop sa-l utilizezi?
Data Standard este o functie de control al datelor pentru clientul Vault, Vault Office, Inventor si AutoCAD, care te ajuta sa introduci informatii intr-un format standardizat pentru fisierele noi sau existente. Poti sa standardizezi sabloanele, locatia fisierelor, proprietatile obligatorii necesare la momentul crearii lor si poti accesa schemele de numerotare ale acestora.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-clasificarea-automatizarea-si-integrarea-datelor-despre-produse/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/vault/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Vault[/wm_button]


 Webinar: “Revit – Robot: De la model la calcul si inapoi”

Joi, 21 Februarie 2019, ora 10:00 te invitam sa participi la webinarul cu titlul “Revit – Robot: De la model la calcul si inapoi”.

In contextul cererilor tot mai mari de livrare a proiectelor in format BIM, utilizarea Autodesk Revit in proiectare a devenit tot mai necesara si utila. In afara de noua cerinta de pe piata de livrare a unui proiect BIM, inginerii structuristi trebuie sa rezolve si partea de calcul si dimensionare a structurii. Vestea buna este ca structura modelata in Revit poate fi trimisa spre calcul in Robot fara a mai fi necesara o remodelare a acesteia in programul de calcul. In programul Autodesk Revit putem gestiona atat modelul fizic al cladirii (cofrajul) cat si modelul matematic necesar in calcul (modelul analitic). In acest webinar vei descoperi care este fluxul de lucru recomandat in aceasta situatie.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-revit-robot-de-la-model-la-calcul-si-inapoi/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/revit/” color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire Revit[/wm_button]


 Webinar: “AutoCAD Plant 3D Tips & Tricks”

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 10:30 te invitam sa participi la webinarul cu titlul “AutoCAD Plant 3D Tips & Tricks”.

AutoCAD Plant 3D: trucuri pentru a ruta trasee complexe de conducte, moduri mai eficiente de a crea structura pentru platforme, amplasare suporti pentru conducte si creare de echipamente utilizand Inventor.

Participarea este gratuita!

[wm_button url=”https://www.manandmachine.ro/autocad-plant-3d-tips-tricks/” color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]


[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/plant3d-and-pid/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire AutoCAD Plant 3D[/wm_button]

Webinar: “Cum sa abordezi calculul FEA cu ajutorul Nastran In-CAD”

Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 10:00, te invitam sa participi la webinarul cu titlul: „Cum sa abordezi calculul FEA cu ajutorul Nastran In-CAD”

In acest webinar iti prezentam care sunt problemele si modul de abordare din calculul FEA, ce inseamna analiza liniara si cum interpretam rezultatele, exemple. Produsul Nastran In-CAD este disponibil numai in colectia Product Design & Manufacturing Collection.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/video-webinar-cum-sa-abordezi-calculul-fea-cu-ajutorul-nastran-in-cad/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Video[/wm_button]

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/produs/product-design-manufacturing-collection//”
color=”orange” size=”m” icon=””]Product Design & Manufacturing
Collection[/wm_button]


 Workshop: “MagiCAD for Revit – key functionalities that make a difference”

Te invitam sa iei parte la workshop-ul “MagiCAD for Revit – key functionalities that make a difference” ce va avea loc in data de 30 Ianuarie 2019, incepand cu ora 09:30, in sediul nostru din Str. Remus Nr. 12, Sector 3, Bucuresti.

In acest workshop dedicat inginerilor proiectanti de instalatii, iti vom prezenta in principal MagiCAD Connect, tool-uri de rezolvare de coliziuni, creare automata de legende, de conectare automata, de creare de planse cat si modalitati de calcule in instalatii electrice direct in Revit, tipuri de dimensionari disponibile, MagiCAD Schematics (cu conectare directa la model) si Clash Detection in timp real.

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/despre-noi/evenimente/magicad-for-revit-key-functionalities-that-make-a-difference/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Formular de Feedback[/wm_button]

[wm_button
url=”https://www.manandmachine.ro/cursuri/instruire-magicad/”
color=”orange” size=”m” icon=””]Instruire MagiCAD[/wm_button]