Exportul „Issues” in format BCF din Autodesk Construction Cloud

Exportul in formatul BCF acum si in Autodesk Construction Cloud

Aceasta este o caracteristica care a fost foarte solicitata de utilizatori si a fost disponibila doar pe platforma BIM 360.

Export BCF poza 0

Aceasta functionalitate iti permite exportul unei observatii (sau probleme/incident) sau unei liste de observatii marcate intr-un un model 3D (Revit sau IFC), asa cum este prezentat in urmatoarele doua imagini:

Export BCF imaginea 1

Exportul in formatul BCF cuprinde urmatoarele:

  • Comentarii, imagini anexate, elemente ale modelului selectat, vederea 3D a zonei unde problema a fost identificata si marcata.
  • Exportul unei singure observatii sau exportul “in serie” al mai multor observatii folosind meniul lateral din model si transmiterea lor prin e-mail.
  • Fisiere RVT si IFC

Cand folosesti exportul in formatul BCF?

Formatul BCF permite echipelor sa distribuie informatii despre obiectele din modelul BIM si poate fi aplicat si pe schema de date IFC.
Prin exportul de observatii in acest format, echipele pot sa identifice si sa faca schimb de informatii concrete din model intre aplicatii diverse BIM, fapt ce duce la eficientizarea fluxurilor de lucru si la minimizarea numarului de pasi care trebuie parcursi in procesului de proiectare.

Odata ce observatiile sunt exportate, pot fi introduse intr-o alta aplicatie BIM utilizata de catre partile implicate in proiect. Odată ce toate modificarile sunt aduse modelului 3D, acesta poate fi incarcat din nou in Autodesk Construction Cloud sau BIM 360 pentru ca toti membrii proiectului sa continue sa lucreze intr-un singur mediu comun de date. Platforma CDE ofera analize și informații extinse la nivel de proiect si companie care ajuta echipele din proiect sa reduca si mai mult riscurile asociate.

Previous

Webinar Autodesk: Civil 3D & BIM Collaborate Pro: Acum si cu Sheet Set Manager

AUTODESK CONSTRUCTION CLOUD PENTRU PROIECTARE. UN DRUM FARA PROBLEME CATRE EXECUTIE.

Next

Click here to view all of our blog posts