Infrastructure Part Shape Utilities

Inventor Part Shape plugin

Infrastructure Part Shape Utilities din Autodesk Inventor se utilizeaza pentru crearea, configurarea si exportul parametrizat al elementelor pentru indicatoare si marcaje rutiere, componente de pod, structuri de drenaj si sisteme de conducte. Aceste elemente sunt compatibile cu Autodesk InfraWorks si Autodesk Civil 3D. Construit pe Autodesk Inventor, Infrastructure Shape Utilities este format dintr-un set de instrumente pentru crearea de biblioteci de componente. Comenzile sunt accesibile prin tabul Environments al Autodesk Inventor.

Dupa crearea acestor componente de infrastructura direct in Autodesk Inventor, datorita naturii sale parametrizate, ele vor fi exportate catre cele doua aplicatii mentionate anterior. Comenzile nu se utilizeaza la modelarea fiecarui model de template, deoarece ele se aplica functie de domeniul de utilizare. De exemplu, elementele modelate pentru structurile de drenaj vor avea nevoie de Assembly Connectors, in timp ce piesele pentru sistemele de conducte, nu.

Pipe Connector: adaugare de conectori la conducte

Conectorii de conducte sunt adaugati la familiile componente ale echipamentelor de conducte, astfel incat sa se poata alinia cu retelele de conducte conexe. O data adaugati conectorii la un model parametric, sunt afisate sagetile directionale. Conectorii vor fi afisati cu verde atunci cand sunt pozitionati corect si cu rosu cand nu sunt corect definiti.

Assembly Connector: adaugare de conectori de asamblare

Conectorii de asamblare sunt adaugati la familiile componente ale structurilor de drenaj. Ca rezultat, familiile individuale ale componentelor se vor alinia atunci cand sunt combinate intr-un ansamblu. O data adaugati conectorii de asamblare la un model parametric, sunt afisate sagetile directionale. Similar, conectorii vor fi afisati cu verde atunci cand sunt pozitionati corect si cu rosu cand nu sunt corect definiti.

Recomandari de definire

Note:

  1. Pentru a utiliza instrumentele Infrastructure Part Shape Utilities, trebuie mai intai sa instalati pe statia locala pluginul Infrastructure Modeler pentru Autodesk Inventor.
  2. Autodesk Inventor Professional accepta fluxuri de lucru pentru crearea subansamblurilor si utilizarea regulilor de configurare cu iLogic, pe cand Autodesk Inventor LT nu are aceste facilitati.