MagiCAD 2020 pentru Revit

Descrierea functionalitatilor MagiCAD 2020 pentru Revit

1. Suport pentru Autodesk Revit 2020
MagiCAD 2020 este compatibil cu noua versiune Revit 2020, precum si cu cele doua versiuni anterioare, Revit 2018 si Revit 2019.

2. Suport pentru Autodesk BIM 360 Design

MagiCAD 2020 sustine in totalitate solutia Autodesk BIM 360 Design.

MagiCAD 2020 este acum perfect compatibil cu Autodesk BIM 360 Design, aceasta compatibilitate permitand seturilor de date MagiCAD sa fie sincronizate automat intr-un proiect Revit folosind functionalitatile Revit standard. Setul de date poate fi folosit ca fisier extern (ca inainte/ca in versiunile anterioare) sau ca fisier de date intern incorporat in fisierul proiectului Revit. Cand setul de date MagiCAD este folosit ca fisier intern, Revit sincronizeaza automat toate modificarile, astfel incat fisierul sa fie intotdeauna actualizat pentru toti participantii la proiect.

3. Selecteaza mai multe simboluri 2D pentru goluri si alte imbunatatiri ale tool-ului de goluri.

Selecteaza mai multe simboluri 2D pentru goluri in functie de desen sau de tipul de gol. Imbunatatirile suplimentare ale tool-ului de goluri includ un marcaj temporal optional, o setare de toleranta pentru combinarea deschiderilor coliniare si a suportului pentru peretii cu cornise.

Noua versiune de MagiCAD permite utilizatorilor sa selecteze mai multe simboluri 2D pentru goluri. Aceasta imbunatatire face posibila selectarea unui simbol diferit pentru gol daca este prezentat intr-o vedere plana, elevatie, sectiune sau daca este vorba despre un gol incastrat etc.
Imbunatatirile suplimentare ale tool-urilor de goluri includ un marcaj temporar optional pentru momentul crearii golurilor, precum si o setare de toleranta pentru momentul in care trebuie combinate/unite deschiderile coliniare intr-una singura. Acum instrumentul sprijina, de asemenea, crearea de goluri in peretii cu cornise.

4. Instrument de rutare actualizat cu functii inteligente de desenare/proiectare

Instrumentul de rutare a cablurilor a fost complet actualizat cu functii noi si cu o prezentare imbunatatita.

Instrumentul afiseaza acum o previzualizare a cablului desenat inainte de a accepta pasul urmator cu un clic de mouse. In timpul previzualizarii puteti comuta intre rute alternative cu bara de spatiu, facand ușoara/facila compararea optiunilor de rutare si schimbarea partii offsetului. Cele mai frecvent utilizate optiuni, cum ar fi tipul cablului codul de instalare, stilul de prezentare, stilul de rutare, offsetul lateral si unghiul, au fost adaugate la bara de instrumente flotanta existenta pentru un acces facil. Puteti selecta optiunile pentru a le previzualiza inainte de a accepta rutarea creata. Au fost de asemenea adaugate butoane separate in bara de instrumente pentru diferite metode de conexiune a pachetelor de cabluri si adaugari de etichete/tag-uri.
Prezentarea de rutare a cablului a fost, de asemenea, imbunatatita. Este disponibil un nou stil rotunjit/tesit de prezentare, puteti seta o raza fixa cand cablurile curbate desenate manual si liniile directoare in modul de desen liber au fost inlocuite cu dimensiuni active pe care le puteti seta/porni oricand. In plus, puteti activa o fixare unghiulara sau o fixare a grilei, facilitand tragerea in spatiu gol.
Conexiunile dispozitivelor se realizeaza mai usor cu o noua optiune de cablare automata care traseaza cablurile intre dispozitivele dintr-un circuit conform setarilor din bara flotanta de instrumente. Cablarea automata afiseaza o previzualizare si puteti comuta intre alternative inainte de a accepta o ruta.

5. Editarea usoara a desenelor schematice cu ajutorul instrumentului Move & Stretch

Un instrument avansat Move & Stretch face mai usoara modificarea desenelor/schitelor schematice, iar optiunile noi ajuta la prevenirea intreruperii legaturilor in momentul inlaturarii unui simbol sau a unui dispozitiv.

Noua versiune de MagiCAD introduce un instrument avansat Move & Stretch pentru modificarea desenelor/schitelor schematice. Atunci cand o linie este mutata, toate simbolurile asociate o urmeaza si liniile de legatura sunt intinse. Aceasta inseamna pastrarea intacta automata a conexiunile atunci cand desenul schematic este modificat.
A fost adaugat de asemenea un nou instrument pentru gestionarea situatiilor in care fie un simbol, fie un dispozitiv sunt eliminate dintr-o pereche legata. Cand sunt eliminate un simbol sau un dispozitiv, puteti decide daca doriti sa eliminati si obiectul conectat sau sa resetati linkul si sa pastrati obiectul intact. Aceasta ajuta la limitarea legaturilor rupte si la mentinerea coerentei desenelor si modelelor schematice.

6. Copiaza si conecteaza ramuri intregi in proiectarea ventilatiei si a conductelor

Copiaza, oglindeste, roteste sau muta o ramura completa de ventilatie sau conducte, regleaza orientarea acesteia si o conecteaza intr-o retea existenta.

Utilizatorii pot acum copia si muta intreaga ramura de ventilatie si conducte. Ramurile pot fi rotite si oglindite inainte de conectarea la o retea existentă. Capacitatea de a gestiona ramurile intregi imbunatateste foarte mult productivitatea si calitatea modelarii.
Cand selectati o ramificatie, o mica sageata de directie va fi vizibila, iar obiectele selectate vor fi evidentiate. Este posibil sa selectati si sa copiati mai multe ramuri odata. Puteti conecta ramurile manual sau sa le stabiliti pozitia introducand o distanta exacta dintr-un punct dat.

7. Modificarea elevatiei cu functia Smart Move

Noua functie Smart Move permite modificarea elevatiei pentru componentele selectate dintr-o retea.

Noua functie Smart Move permite utilizatorilor sa modifice elevatia pentru componentele selectate dintr-o retea. Se pot muta obiecte existente pe alta elevatie care este luata ca referinta de la alte obiecte din proiect sau se poate introduce o noua valoare direct din tastatura.
Modificarea cotelor pentru segmentele de retea existente creste productivitate in modelare deoarece utilizatorii nu mai trebuie sa stearga si sa redeseneze segmentele in cazul in care intervin modificari de cote.
Smart Move va afisa mai multe variante de a modifica reteaua, iar acestea pot fi previzualizate inainte de a fi aplicate.

8. Redimensionearea tubulaturii si conductelor direct din raportul de calcul si modificarea continutului raportului

Modifica dimensiunea si izolatia tubulaturii sau a conductelor direct din raportul de calcul si selecteaza ce coloane doresti sa fie afisate in raport si in ce ordine.

MagiCAD 2020 prezinta functii noi, bidirectionale, in rapoartele de calcul. Acum este posibila modificarea dimensiunii si izolatiei tubulaturii si conductelor direct din raport, iar aceste modificari se vor regasi in model. Dimensiunile vechi ale tubulaturii si conductelor sunt de asemenea vizibile in raport, astfel incat se pot face comparatii inainte de actualizarea modelului.
Utilizatorii pot selecta si ce coloane si in ce ordines a fie afisate in raport.

9. Setul de date (Dataset) MagiCAD include un link pentru a lansa MagiCAD Create

Versiunea noua de MagiCAD permite utilizatorilor lansarea MagiCAD Create direct din setul de date. Acest lucru permite, de exemplu, adaugarea rapida a unei dimensiuni de echipament.

10. Utilizarea vanelor de mixare in proiectarea sistemelor de incalzire

Adauga vane de mixare intr-o retea de incalzire si dimensioneaza si echilibreaza simultan retelele principale si secundare.

Biblioteca MagiCAD include vane de mixare pentru sisteme de incalzire. Se pot astfel conecta retelele principale si secundare la vane de mixare cu temperaturi diferite definite pe sisteme de fiecare parte a vanei. MagiCAD calculeaza debitul necesar pe partea principala a vanei automat, bazat pe necesarul de putere de pe reteaua secundara. Diferenta de temperatura utilizata pentru calcularea debitului ia in considerare si amestecul de fluide din vana. In plus, echilibrarea retelei asigura o pierdere de presiune pentru fiecare vana de mixare astfel incat functionarea acestora sa fie sigura.

11. Utilizarea vanelor de presiune constanta in sistemele de alimentare cu apa

Noua versiune de MagiCAD contine vane de presiune constanta, astfel usurand proiectarea sistemelor de alimentare cu apa unde este necesara o anumita presiune pe intreg sistemul.

Atunci cand se proiecteaza sistemele de apa menajera, trebuie tinut cont de nivelul de presiune al retelei. Daca presiunea este prea mare, atunci trebui redusa astfel incat tevile si echipamentele sa poata opera in siguranta, fara posibilitatea de spargere.
Inainte de acest tool, inginerii erau nevoiti sa “taie” reteaua in mai multe parti si sa simuleze nivelurile corecte de presiune, marcand locatia vanelor. Aceasta metoda facea imposibila rularea calculelor pe o retea intreaga.

Cu vanele de presiune constanta, utilizatorii le pot pozitiona si defini nivelul corect de presiune din acestea. Astfel sistemul este corect dimensionat in totalitate.

12. Calculul pierderii de caldura pentru sistemele de incalzire

MagiCAD 2020 permite calculul pierderilor de caldura si a temperaturii fluidelor din tevile de tur.

 

Acum se pot calcula pierderile de caldura si temperaturile fluidelor din tevile de tur. Aceste calcule permit utilizatorilor sa verifice daca puterea calculate a radiatoarelor este corecta si pot evalua necesarul de izolatie. Se poate face calculul dupa o temperatura ambientala generala sau se pot utiliza temperaturile din spatiile prin care trec tevile.

13. Un nou standard de sprinklere si alte imbunatatiri la proiectarea sistemelor de stingere de incendii

Standardul EN 16925 a fost adaugat la calculele sistemelor de stingere de incendii si zonele de incendiu includ acum necesarul de presiune, identificarea zonelor critice fiind astfel mult mai facila.

MagiCAD include noul standard EN 16925 pentru sistemele rezidentiale automate de sprinklere.
Lista de zone de proiectare include acum presiunea necesara pentru fiecare zona, identificand astfel zonele critice.

Previous

Mensch und Maschine premiat la OTx Barcelona

Interfata Inventor 2020

Next

Click here to view all of our blog posts