MagiCAD 2022 pentru AutoCAD

Descriere caracteristici

1. Suport pentru AutoCAD 2022

(Toate modulele MagiCAD)

MagiCAD 2022 este compatibil cu noul Autodesk AutoCAD 2022, cat si cu precedentele cinci versiuni AutoCAD 2017-2021, inclusiv verticalele AutoCAD MEP si AutoCAD Architecture.

2. Reglati puterea necesara a radiatorului pentru radiatoarele acoperite

(Modulul MagiCAD Piping)

Acum puteti adauga un factor de corectie la puterea necesara a radiatorului pentru instalatiile ce contin capace rotative de radiator.

Radiatoarele sunt uneori plasate in spatele capacelor de radiator, din motive estetice. Cu toate acestea, acest lucru reduce eficienta radiatorului intr-o oarecare masura, in functie de materialul si de designul capacului. Radiatoarele pot fi uneori rotite pentru a se potrivi mai bine spatiului disponibil, ceea ce poate afecta puterea necesara.

Acum puteti adauga un factor de corectie la puterea necesara a radiatorului pentru instalatiile ce contin capace rotative de radiator. Factorul de corectie este definit in selectia radiatorului si utilizat in calcule. Dupa instalarea radiatorului, factorul de corectie este disponibil in proprietatile piesei.

3. Afisati informatii suplimentare in dialogurile de sistem si instalare

(Modulele MagiCAD Piping, MagiCAD Sprinkler, MagiCAD Ventilation)

Informatii suplimentare sunt acum disponibile in dialogurile de instalare a sistemului si a produsului. Dialogurile de sistem includ informatii despre metoda de calcul, iar dialogurile de instalare a produsului includ parametrii produsului din proiect. Puteti adauga aceste informatii pentru a fi afisate atunci cand selectati coloanele care vor fi incluse in casete de dialog.

4. Denumiri mai lungi in format text

(Modulele MagiCAD Piping, MagiCAD Sprinkler, MagiCAD Electrical, MagiCAD Ventilation)

Limita de caractere pentru numele formatelor de text a fost marita la 100 de caractere. Acest lucru se aplica textelor de dimensiuni din modulele de Piping, Venitilation si Sprinkler si formatelor de text din modulul Electrical.

5. Standardul rusesc actualizat de calcul al apei menajere 

(Modulul MagiCAD Piping, pentru Rusia)

Tipurile de grup ale standardului rus SP30.13330.2016 au fost actualizate conform celei mai recente editii. Noua editie a standardului are doar doua grupe pentru cladiri rezidentiale in loc de cele cinci precedente. In plus, masina de spalat vase si masina de spalat rufe au fost adaugate la tipurile de dispozitive.

6. Valoarea Kvs pentru supapele cu 3 porturi

(Modulul MagiCAD Piping)

A fost adaugata valoarea Kvs pentru supapele cu 3 orificii. Valoarea kvs indica cantitatea de debit intr-o supapa complet deschisa la o diferentiala de presiune de 1 bar. Valoarea poate fi selectata pentru textele de dimensiune, sabloanele de raportare si exportul IFC (seturi de proprietati) si este afisata in modul PartProperties.

7. Prezentare imbunatatita a datelor de conectare la cablul de alimentare

(Modulul MagiCAD Electrical)

Prezentarea proprietatilor datelor de conectare a cablului de alimentare a fost imbunatatita in rapoarte si in descrierea proprietatilor pieselor, astfel incat sa urmeze directia fluxului in sisteme. Proprietatea Conexiunea 1 arata capatul de alimentare al unui cablu de alimentare, iar proprietatea Conexiunea 2 arata capatul de alimentare al unui cablu de alimentare. Acest lucru face ca prezentarea sa fie mai logica in scopul multor utilizari, cum ar fi listele de cabluri de alimentare.

8. Utilizati blocuri de alimentare automate in schemele tabloului de distributie

(Modulul MagiCAD Electrical)

Acum puteti adauga un bloc de alimentare intr-un desen schematic al tabloului de distributie pentru a afisa automat datele din circuitul de alimentare si cablul de alimentare al acestuia. Pur si simplu, introduceti un bloc de alimentare in schema si selectati ce date sa afisati in celule. Informatiile pot fi apoi usor de actualizat cu un buton Update in panglica si in proprietatile blocului de alimentare. Puteti defini, de asemenea, daca circuitul de alimentare este intr-un plan sau intr-o diagrama principala si MagiCAD va actualiza automat informatiile din locatia corecta.

9. Selectarea obiectelor in functie de tablou si zone gazda

(Modulul MagiCAD Electrical)

Tabloul si zonele gazda au fost adaugate la optiunile de selectie a obiectelor predefinite. Puteti utiliza noile optiuni pentru a selecta zona de cautare adecvata si apoi utilizati filtrele de date pentru a restrange selectia obiectului.

In plus, atunci cand definiti o zona gazda, puteti adauga suprafata acesteia la un rezumat al zonei. Rezumatul zonei gazda poate fi inclus in textele dimensiunii si IFC Export.

10. Zona de functionare a sprinkler-ului dreptunghiular

(Modulul MagiCAD Sprinkler)

Utilizati o zona de functionare a sprinkler-ului dreptunghiular cu definire flexibila a inaltimii si latimii.

MagiCAD include acum o zona de functionare a sprinkler-ului dreptunghiular, in plus fata de zonele circulare si sectoriale. Inaltimea si latimea zonei de operare pot fi introduse manual.

Modelul dreptunghiular raspunde cerintelor multor standarde de aspersoare – de exemplu, EN 12845 – care necesita ca zonele de functionare a sprinkle-lor sa fie cat mai aproape de rectangulare.

 11. Calculati volumul sistemului de sprinklere 

(Modulul MagiCAD Sprinkler)

Calculati volumul total pentru fiecare sistem de sprinklere dintr-o retea.

Acum puteti efectua calculul volumului pentru o retea de sprinklere. Calculul furnizeaza volumul retelei si volumul total pentru fiecare sistem de sprinklere din retea. Volumul sistemului ajuta la determinarea, de exemplu, a cantitatii de antigel necesare.

 12. Caracteristica actualizata a nodului de conexiune

(Modulele MagiCAD Piping, MagiCAD Ventilation, MagiCAD Electrical, MagiCAD Sprinkler)

Functia actualizata a nodului de conexiune ofera o mai mare flexibilitate si prezentare generala in gestionarea nodurilor de conexiune. Setul de selectie a obiectelor pentru nodurile de conexiune are noi optiuni de filtrare care faciliteaza selectarea unui set specific de obiecte la conectarea si deconectarea nodurilor. O noua optiune de raport ofera o prezentare simpla a nodurilor conectate si deconectate, iar raportul include, de asemenea, o fereastra de previzualizare care arata locatiile nodurilor de conexiune listate in desen.

 13. Alocati compensari implicite specifice disciplinei pentru goluri tehnologice 

(Modulele MagiCAD Piping, MagiCAD Ventilation, MagiCAD Electrical, MagiCAD Sprinkler)

Alocati compensari implicite specifice disciplinei pentru goluri tehnologice si tineti evidenta actualizarilor cu marcaje de timp.

Acum puteti atribui compensari implicite specifice disciplinei pentru goluri tehnologice. Acest lucru face mai usoara crearea de prevederi exacte pentru ventilatie, conducte si segmente electrice in cadrul aceluiasi proiect. Lungimea suplimentara pentru golurile tehnologice poate fi ajustata, de asemenea, daca este necesar. Golurile tehnologice includ acum si o setare de timp automata pentru momentul in care au fost create si editate, ceea ce face mai usoara tinerea evidentei posibilelor actualizari.

Previous

Webinar: Autodesk Civil 3D – Fluxuri de lucru Data Management

MagiCAD 2022 pentru Revit

Next

Click here to view all of our blog posts