Noutati in Revit 2021 – Electrical

Denumirea circuitelor electrice

In setarile parametrilor electrici ai unui proiect a fost introdus un nou camp si anume Circuit Naming. Aceasta optiune permite selectarea parametrilor unui circuit in functie de care vor fi denumite circuitele electrice. Regula poate fi folosita pentru circuitele tuturor tablourilor din proiect sau doar pentru o parte dintre acestea. De asemenea, in Load Clasification pentru fiecare tip de consumator, acum se poate seta o abreviere, aceasta optiune permitand a fi utilizata ulterior ca si parametru in regulile de denumire a circuitelor.

Vederi Panel Schedule in planuri

In Revit 2021, daca adaugam breviarele de calcul (Panel Schedule) intr-un plan, ele vor aparea ca si vederi asociate acelui plan, ceea ce in versiunile anterioare ale softului nu era posibil. Astfel, identificarea planurilor in care se afla vederile breviarelor de calcul se poate face printr-o simpla cautare.

Tablouri monofazate

O alta noutate in Revit 2021 este posibilitatea crearii tablourilor monofazate. Acestea vor putea fi conectate la o faza a altui tablou trifazat, actualizandu-se automat parametrii electrici ale celor doua tablouri. De asemenea, a fost creat si un template pentru aceste tablouri monofazate si la fel ca si in cazul celorlalte template-uri de breviare de calcul, ele pot fi editate dupa preferinta utilizatorului.

Schimbarea fazei ciruitelor monofazate

In Autodesk Revit 2021, exista o noua comanda pentru vederile de breviare de calcul ale tablourilor si anume Swiching Phase. Astfel, incarcarea electrica a unui circuit de pe o faza poate fi mutata pe o alta faza, informatiile circuitului actualizandu-se automat.

Modificarea numarului de circuite in tabloul electric

Incepand cu aceasta versiune putem defini numarul maxim de circuite pe un tablou, astfel putand controla numarul de randuri dintr-un breviar de calcul. De asemenea, acum se poate face filtru pe echipamentele electrice utilizand ca si parametru numarul de circuite.

Previous

Video Webinar: Circuite electrice in Revit

Video Webinar: What’s New in Revit 2021

Next

Click here to view all of our blog posts