Noutati MagiCAD 2021 pentru AutoCAD

  1. Suport / Compatibilitate cu AutoCAD 2021

(Toate modulele)

MagiCAD 2021 este compatibil atat cu Autodesk AutoCAD 2021, cat si cu cele patru versiuni anterioare AutoCAD 2017-2020, inclusiv AutoCAD MEP si AutoCAD Architecture.

2. Export PDF imbunatatit si functia noua de export PDF Batch

(Toate modulele)

Exportul desenelor in fisiere PDF necesita adesea o anumita configurare; uneori, mai multe planse sunt exportate intr-un singur fisier PDF, iar alteori ele sunt exportate in fisiere separate. Utilizatorii pot acum sa defineasca atat denumirea fisierelor, cat si locul de salvare pe hard disk prin comanda PDF Export. De exemplu, numele fisierului .DWG poate fi utilizat ca prefix pentru layout sau numele layout-ului poate fi folosit ca nume implicit. Personalizarea denumirii fisierelor si a locului de salvare in functie de continutul fisierului respectiv produce o navigare mai usoara prin fisierele exportate.
In plus, utilizatorii pot exporta mai multe configuratii din fisiere diferite, cu o functia noua de export de PDF Batch.

3. Ajustarea cotei de nivel pentru conductele de canalizare

(Modulul Piping)

Acum se poate ajusta cu usurinta cote de nivel a conductelor de canalizare. Se selecteaza pur si simplu conducta din sistem si se modifica cota de nivel. Cota de nivel si lungimea conductelor conectate vor fi ajustate automat pentru a se corela cu modificarea efectuata. Anterior, modificarea cotei de nivel a conductelor in sistemele de canalizare necesita recrearea si reamplasarea anumitor componente din sistem. Modificarile pot fi previzualizate inainte de a le realiza, fapt care faciliteaza simularea de variante.

4. Dimensionarea in functie de debitul maxim

(Modulul Ventilation si Modulul Piping)

Dimensionarea se poate efectua in functie de debitul maxim pentru toate sistemele, cu exceptia sistemelor de sprinklere. Debitul a fost adaugat la criteriile de dimensionare existente, pierderea liniara specifica si viteza. Parametri debit si viteza din MagiCAD sunt interconectati, astfel incat daca unul din parametri este modificat, celalalt este ajustat in consecinta.

Exista o cerere din ce in ce mai mare pentru dimensionare in functie de debit, deoarece multi producatori au stabilit un debit maxim pentru produsele lor. De asemenea, debitul este factorul dominant in anumite standarde de ventilatie in raport cu pierderile de presiune sau viteza.

5. Noi marcaje de montare pentru sistemele de ventilatie, piping si electrice

(Modulul Ventilation, Modulul Piping si Modulul Electrical)

Marcajele de montare pot fi setate pentru toate echipamentele si segmentele de tronson din modulele de ventilatie, piping si electrice din MagiCAD. Marcajele permit proiectantilor sa defineasca in mod clar unde si cum trebuie instalate echipamentele si tronsoanele. Acest lucru imbunatateste coordonarea intre proiectanti si contractori.

6. Criterii de filtrare mai flexibile in functie de proprietatile obiectelor selectate

(Modulul Ventilation, Modulul Piping si Modulul Electrical)

Se poate utiliza optiunea AND / OR pentru filtrarea proprietatilor obiectelor selectate, ceea ce face mai usoara cautarea obiectelor din model, in functie de proprietatile si valorile lor. Anterior, toate regulile de filtrare trebuiau sa fie corecte, limitand modul in care utilizatorii puteau cauta si selecta obiecte.
De asemenea, interfata de selectie a obiectelor are meniuri derulante noi populate cu valorile din proiect, ceea ce face mai usoara selectarea valorilor corecte. A fost adaugat si un filtru pentru proprietatile in sine, ajutand la determinarea rapida a proprietatilor corecte.

7. Optiune noua de ajustare a vanelor: blocarea valorii „kv”

(Modulul Calculation)

Utilizatorii pot bloca valoarea „kv” a vanelor selectate. Acest lucru inseamna ca atunci cand se fac modificari in sistem, valoarea „kv” a vanei este mentinuta constanta, iar pierderea de presiune pe vana se modifica liniar dupa curba ei caracteristica. Similar, daca valoarea presiunii este blocata, pierderea de presiune este mentinuta constanta, iar valoarea „kv” se modifica pentru a reflecta modificarile sistemului. Blocarea valorilor „kv” ofera utilizatorilor optiuni mai bune pentru selectarea metodei de reglare a vanei in functie de nevoi, de exemplu, atunci cand se extinde un sistem existent.

8. Instalarea dozelor pentru aparatajul electric

(Modulul Electrical)

Utilizatorii pot sa instaleze doze impreuna cu aparatele electrice. Dozele pot fi conectate la tuburi, adaugate la listele de materiale si exportate catre IFC. Tipul dozei poate fi modificat cu usurinta in Change Properties. Includerea dozelor permite utilizarea sistemului de modelare a tuburilor in pre-fabricarea elementelor din beton (de exemplu) si pentru calcularea mai precisa a extrasului de materiale.

9. Imbunatatiri semnificative a tablourilor si Host Management

(Modulul Electrical)

Interfata pentru Switchboard si Host Management marcheaza cu culoare rosie orice ID duplicat din proiect. Atunci cand selectati un obiect din interfata, de exemplu pentru a schimba ID-ul sau, puteti mari cu usurinta obiectul din modelul corespunzator cu butonul nou Zoom. De asemenea, a fost marit numarul de coloane disponibile si se pot selecta acum coloanele afisate. In cele din urma, proprietatile obiectului pot fi editate cu clic dreapta pe coloana dorita in loc de utilizarea unui buton separat.

10. Modelare precisa a coturilor pentru tuburile si paturile de cabluri verticale

(Modulul Electrical)

Acum puteti seta valorile razei de indoire pentru tuburile si paturile de cablu verticale. Setarea valorilor razei permite modelarea 3D mai precisa. Suplimentar, functiile pentru grip-uri “MAGIPLUSGRIP” si “MAGICREATESIMILARGRIP”  pentru tuburi si paturi de cabluri sunt mai usor de utilizat.

11. Posibilitatea de a uni pereti in MagiCAD Room

(Modulul Room)

Peretii care au fost divizati in doua sau mai multe sectiuni pot fi acum uniti cu usurinta prin functia noua Merge Walls. Anterior, daca utilizatorii doreau sa inlature sau sa repozitioneze o divizare, trebuiau sa redeseneze peretele.

12. Acces rapid la echipamentele favorite din MagiCAD Schematics

(Modulul Schematics)

Se pot eticheta personalizat echipamentele utilizate frecvent si devenind disponibile rapid in timpul modelarii. Atunci cand etichetele sunt setate ca active in optiunile proiectului, echipamentele etichetate sunt la indemana in timpul modelarii in partea de sus a paletei de instrumente si in meniul contextual click dreapta.

Previous

Tranzitia la Named User

Noutati MagiCAD 2021 pentru Revit

Next

Click here to view all of our blog posts