Noutati MagiCAD 2021 pentru Revit

  1. Compatibil cu Autodesk Revit 2021

(Toate modulele)

MagiCAD 2021 este compatibil atat cu Autodesk Revit 2021, cat si cu versiunile Revit 2018-2020.

2. Crearea automata a schemelor generale de distributie

(Modulul Electrical)

O noua functie cu denumirea Main Riser Diagram in MagiCAD Schematics va permite sa creati automat schemele generale de distributie a retelelor electrice selectate si apoi sa le conectati la tablourile de comanda corespunzatoare din model. Cablurile din schema principala sunt, de asemenea, legate de circuitele din model. Puteti selecta simbolurile si tipurile de linie care urmeaza sa fie utilizate si sa setati distantele intre tablourile de comanda. Pentru a actualiza cu usurinta si automat schema generala trebuie sa mapati parametrii si sa-i sincronizati la orice modificare survenita.

3. Instalarea dozelor pentru aparatajul electric

(Modulul Electrical)

Utilizatorii pot sa instaleze doze impreuna cu aparatele electrice. Dozele pot fi conectate la tuburi, adaugate la listele de materiale si exportate catre IFC. Tipul dozei poate fi modificat cu usurinta cu functia noua de gestionare Manage Back Boxes. Includerea dozelor permite utilizarea sistemului de modelare a tuburilor in pre-fabricarea elementelor din beton (de exemplu) si pentru calcularea mai precisa a extrasului de materiale.

4. Utilizarea informatiilor cablurilor in calculele electrice

(Modulul Electrical)

Informatiile inregistrate pentru cabluri pot fi utilizate in calculele electrice. Puteti defini ce proprietati ale cablului sunt utilizate in Wire Type Management. Dupa deschiderea modulului de calcul electric pentru prima data dupa crearea unui circuit, se vor prelua automat informatiile existente in cabluri. In plus, atunci cand tipul de cablu al unui circuit este modificat in fereastra Electrical Calculations, functia va sugera automat informatiile cablului pentru noul tip de cablu. Acest lucru ofera siguranta ca informatiile corecte ale cablului sunt utilizate in calculele efectuate. Calculele electrice au, de asemenea, o functie noua, Validate, care poate fi utilizata pentru a verifica daca toate circuitele au definita lungimea cablului si puterea, acolo unde este necesara. Functia permite de asemenea utilizatorilor sa verifice proprietatile cablurilor pentru toate circuitele si sa le modifice pentru a fi corespunzatoare tipurilor de cabluri utilizate.

5. Definiti raza de indoire pentru treceri

(Modulul Electrical)

Acum puteti seta valorile razei de indoire pentru tuburile si paturile de cablu modificate, atunci cand creati traversari cu comenzile MagiCAD Crossing, permitand o modelare 3D mai precisa. Raza de indoire este folosita atat pentru coturile orizontale, cat si pentru cele verticale atunci cand exista tipurile de fitinguri corespunzatoare.

6. Suport pentru utilizarea simultana a mai multor fisiere Shared Parameter

(Toate modulele)

MagiCAD 2021 accepta utilizarea mai multor fisiere de parametri partajati. Selectarea, conectarea si utilizarea simultana a mai multor fisiere shared parameter reduce timpul de lucru si îmbunătățește atat fluxul de lucru, cat si gestionarea parametrilor in toate proiectele. Dupa ce fisierele solicitate de parametri au fost mapate in setul de date, toti parametrii devin disponibili imediat in MagiCAD.

7. Comanda Update Parameter reproiectata si gestionarea imbunatatita a parametrilor in Schematics

(Toate modulele, Schematics)

MagiCAD 2021 aduce imbunatatiri multiple pentru actualizarea valorilor parametrilor. Se poate decide modificarea valorilor parametrilor instance, o data cu actualizarea valorile parametrilor dintr-un dataset intr-un proiect Revit. Acest lucru impiedica utilizatorii sa suprascrie accidental valorile parametrilor existenti. Comanda Update Parameter ofera si o caseta de dialog mai bine structurata, cu toti parametrii separati in functie de disciplina, avand o optiune noua pentru actualizarea valorilor debitelor pentru echipamentele de apa menajera.

MagiCAD Schematics ofera functionalitati pentru gestionarea parametrilor similare celorlalte aplicatii software MagiCAD. Comanda Update Parameters are un tab separat pentru Schematics, in care se pot sincroniza valorile parametrilor cu cei din dataset. De asemenea, se pot adauga simultan parametri pentru mai multe simboluri si se poate verifica daca valorile parametrilor instance sunt actualizati la valorile implicite.

8. Acces usor la Help

(Toate modulele)

Acum puteti gasi cu usurinta instructiuni pentru functiile din MagiCAD. Cu mausul in apropierea butoanele cu comenzi se apasa tasta F1, care va deschide automat manualul de help MagiCAD.

9. Proiectarea sistemelor de gaz, cu calcule integrate

(Modulul Piping si Modulul Calculation)

MagiCAD 2021 permite proiectarea si calcularea sistemelor de gaze naturale. La modulul de piping au fost adaugate componente noi specifice pentru gaz, inclusiv robineti si aparate de masurare gaz, care permit proiectarea sistemelor alimentate cu gaz pentru incalzirea apei. Similar, pentru produsele din instalatiile de incalzire si racire a fost adaugat conectorul de gaz. Toate aceste functionalitati noi fac posibila proiectarea retelelor de gaz natural.

Versiune 2021 include o funcție noua de dimensionare a sistemelor de gaz si de calcul al presiunii. Funcția permite calcularea debitului de gaz, presiunii si dimensionarea componentelor sistemului de gaz natural. Codurile de calcul pentru pierderile de presiune la armaturi si limitele de presiune respecta standardul CIBSE. Utilizatorii pot defini valorile de putere si presiunea de proiectare pentru racordurile de gaz, tipul de gaz si un nivel de presiune la alimentarea sistemului. Calculul de gaz ajuta apoi la dimensionarea rețelei pe baza valorilor rezultate, pentru a asigura nivelurile de presiune necesare la racordurile de gaz. Caracteristica include si o setare optionala pentru coeficientul de simultaneitate prin care sa se controleze debitul din retea.

Rapoartele de calcul pentru gaz au aceleasi functionalitati ca si celelalte module de calcul pentru conducte. Utilizatorii pot selecta coloanele afisate, pot bloca dimensiunile conductelor selectate, pot actualiza rezultatele calculului etc. Rezultatele dimensionarii si datele de calcul pot fi actualizate in model ca si in cazul altor module de calcul pentru conducte.

10. Optiuni noi pentru traseele de conectare la capul de sprinkler

(Modulul Sprinkler)

Optiunea de conectare Inline din comanda Sprinkler Connection accepta conexiuni pe ambele parti ale conductei selectate, in timp ce versiunile anterioare permiteau conexiuni doar pe o parte a conductei.

11. Suport pentru dimensionarea clemei

(Modulul Sprinkler si Modulul Piping)

Modulul MagiCAD de dimensionare a conductelor accepta fitinguri cu cleme. Dimensiunea conectorului este definita in functie de conducta conectata, iar diametrul interior al clemei este dimensionat in functie de diametrul exterior al conductei principale.

12. Configurarea si instalarea inteligenta a radiatorului in functie de parametrii spatiului respectiv

(Modulul Piping)

Comanda noua pentru instalarea radiatoarelor ajuta la configurarea si instalarea unui radiator prin optimizarea dimensionarii și pozitionarii acestuia. Comanda utilizeaza datele spatiului pentru a sugera dimensiunile adecvate ale radiatorului si pentru a identifica pozitiile corecte ale acestuia. La acceptarea configuratiei necesare, radiatorul este instalat automat, reducand semnificativ timpul necesar configurarii si amplasarii echipamentelor.

Instrumentul de instalare a radiatorului preia puterea de incalzire din datele spatiului si verifica numarul de ferestre, inaltimea parapet si latimea lor. Pe baza datelor colectate, precum si a temperaturilor sistemului si a datelor tehnice ale tipurilor de radiatoare selectate, instrumentul sugereaza dimensiunile optime de radiator pentru fiecare fereastra din camera. Utilizatorii pot apoi sa ajusteze si sa modifice setarile provenite din calcul inainte de a accepta instalarea radiatoarelor.

13. Unealta moderna de conectare a conductelor de drenaj

(Modulul Piping)

Comanda modernizata de conectare a conductelor de canalizare duce cresterea semnificativa a vitezei, a flexibilitatii si a preciziei in modelarea sistemelor complexe de canalizare. Se pot predefini unghiurile pentru ramificatii si coturi, ceea ce face mult mai rapida obtinerea solutiei exacte de traseu. De asemenea, exista posibilitatea conectarii la un fiting dintr-o conducta folosind unghiul fitingului ca baza pentru calculul traseului. Aceasta optiune creaza alternative de traseu care nu erau disponibile anterior.

Conectarea la coloane verticale a fost simplificata cu o optiune noua din bara de comenzi care permite selectarea optiunii de conectare cu un cot pana la capatul liber al conductei sau cu o ramificatie in coloana verticala, la un unghi definibil. Toate optiunile noi ale comenzii de conectare a sistemelor de canalizare includ controlul pentru panta, rotire automata si cota fata de pardoseala.

14. Instalarea inteligenta a caminelor

(Modulul Piping)

O functie noua de amplasare inteligenta reduce considerabil efortul de instalare de camine. Prin instalarea inteligenta, partea inferioara a caminului este ajustata automat pentru a se potrivi cu partea inferioara a conductei selectate. Partea superioara a caminului este ajustata la teren sau suprafata, iar MagiCAD calculeaza automat lungimea sau inaltimea caminului. Dupa instalarea caminului, se continua usor cu proiectarea celorlalte conexiuni ale caminului si conectarea la conductele relevante.

15. Suport pentru standardele ASHRAE si standardele de calcul din China

(Modulul Ventilation si Modulul Calculation)

Calculele din modulul MagiCAD Ventilation accepta fitingurile utilizate uzual in standardele ASHRAE 2011 si in standardele de calcul din China.

Previous

Noutati MagiCAD 2021 pentru AutoCAD

Video Webinar: Beneficiile utilizarii Fusion 360 pentru modelarea familiilor in Revit

Next

Click here to view all of our blog posts