Realizarea unei analize de proces in the Product Design Manufacturing Collection

Privire de ansamblu

In acest articol vom vedea ce ne ofera colectia Product Design & Manufacturing in ceea ce priveste analiza  procesului in care produsele sunt fabricate.  Analiza unui astfel de proces este foarte importanta atunci cand vine vorba de productie si este destinata direct rezolvarii a doua probleme ce pot conduce la cresterea productivitatii si la intelegerea blocajelor.

  1. Optimizarea metodelor curente prin ajustarea variabilelor din proces.
  2. Planificarea si optimizarea viitoare, cum ar fi adaugarea unui masini noi sau linii, eventual a altui operator

Process Analysis vs AutoCAD Material Flow

In esenta, avem doua instrumente la dispozitie care sa ne ajute cu aceste tipuri de provocari.  Unul dintre aceste instrumente a fost Factory Design Utilities, care a aparut in 2011 si care nu a fost disponibil clientilor obisnuiti de Product Design Suite. In ultimii ani aceste produse au fost incluse in colectia Product Design and Manufacturing Collection.  Functiile se regasesc in AutoCAD Mechanical sau AutoCAD Architecture dupa ce incarcarea addon-urilor Factory Design Utilities.

Aceste instrumente nu sunt extrem de complexe, fiind proiectate pentru un avans liniar al produsului produs.  De exemplu, nu vom putea realiza o analiza eficienta in cazul unui ansamblu complex de piese, pentru un produs care se poate distribui la doua masini (celule de productie) sau poate converge la o singura statie.

Chiar si in exemplul de mai jos, exista mai multi factori care au un rol important in proces, insa ei sunt ignorati sau echivalati in scopul obtinerii unor rezultate valide. Acest lucru este mai greu de explicat partilor implicate din afara proiectarii.  Instrumentele utilizeaza ca obiecte primare Stations, Products si Routing pentru a obtine rezultatele respective.  Amplasamentul efectiv din desen nu are nicio influenta in analiza timpului de transport, ca rezultat al modului in care aceste date sunt introduse de catre utilizator.

Cu doar cativa ani in urma a fost introdusa o a doua si o mult mai robusta metoda de a analiza a proceselor, si anume Process Analysis 360 (redenumita mai simplu, Autodesk Process Analysis).  Aceasta aplicatie este cloud si apare inclusiv in meniul AutoCAD tabul Factory, precum si meniul Inventor tabul Factory.  Aplicatia trebuie descarcata din contul Autodesk si se autentifica cu propriul Autodesk ID.

Aceasta aplicatie a fost construita de la zero pentru a realiza ceea ce Material Flow nu poate.  Ea permite mai multe intrari si iesiri si permite chiar operatorilor sa se deplaseze pe durata opririlor sau la finalizarea activitatilor de pe statia de lucru.

Interfata

Interfata este usor de inteles si utilizat.  Exista un Asset Browser utilizat pentru a amplasa active din instrumentele Factory sau din propria biblioteca personalizata, exista o paleta de proprietati pentru setari, un Simulation Timeline pentru simularea in timp, care afiseaza in timp real sau accelerat fluxul de materiale, exista instrumente de raportare pentru randamentul liniei si timpul ciclului de fabricatie.

Intr-unul din urmatoarele articole vom discuta despre cele 5 tipuri principale de elemente si ce rol au ele in analiza.  Este de asemenea posibila aducerea unei imagini ca fundal in analiza procesului pentru a vizualiza locul de amplasare a masinilor. Va recomandam insa numai conturul de pereti pentru a pastra modelul simplu.  Asigurati-va ca setarile de vizualizare sunt active si importati un fundal nou ca Underlay.

Previous

Cele mai folositoare aplicatii de tip add-on gratuite pentru Revit MEP

Mensch und Maschine anunta un important parteneriat in procesul de consolidare a portofoliului de tehnologii BIM

Next

Click here to view all of our blog posts