Termeni si conditii de vanzare

Achizitia dvs. este conditionata de acceptarea Termenilor si conditiilor de mai jos, iar plasarea comenzii constituie dovada acceptarii de catre dvs. a acestora.

1.     Definitii:

1.1      Man and Machine RO SRL este o societate comerciala cu sediul in Bucuresti, str. Remus nr. 12, Sector 3, Cod Postal 030685, inregistrata la Registrul Comertului cu nr.  J40/770/2008, cod unic de înregistrare fiscală RO23092003, avand cont: IBAN RO02INGB0001008182198920 deschis la ING BANK N. V. Amsterdam Sucursala Bucuresti,

1.2       „Client” inseamna partea identificata ca si Client in prezentul Contract, caruia Man and Machine RO SRL poate fi de acord sa-i furnizeze Produse si Servicii in conformitate cu acesti termeni si conditii.

1.3       „Produse” inseamna bunuri care includ, dar nu se limiteaza la aplicatii software, abonamente de tip “Subscriptie” furnizate de producatorii aplicatiilor software, hardware, care urmeaza sa fie furnizate de catre Man and Machine RO SRL catre client in conformitate cu acesti termeni si conditii.

1.4      „Servicii” inseamna servicii care includ, dar nu se limiteaza la servicii de instruire, consultanta, instalare, configurare, personalizare, dezvoltare de software si suport furnizate de Man and Machine Clientului in conformitate cu acesti termeni si conditii.

2. Comenzi si Acceptanta

2.1 Toate comenzile facute de catre client pentru produse si servicii genereaza o oferta din partea Man and Machine RO SRL, in acesti termeni si conditii, in functie de disponibilitatea produselor si serviciilor si de acceptarea comenzii de catre reprezentantul autorizat al companiei Man and Machine RO SRL.

2.2 Comenzile sunt considerate acceptate de catre Man and Machine RO SRL numai la momentul cand Clientul primeste o confirmare de comanda din partea Man and Machine RO SRL.

2.3 Toate comenzile sunt acceptate si produsele si serviciile sunt furnizate numai in conditiile acestor termeni si conditii exprese. Nici o modificare a acestor termeni si conditii nu este valabila, cu exceptia cazului in care reprezentantul autorizat al Man and Machine RO SRL confirma in scris dupa data acceptarii.

2.4 Acesti termeni si conditii vor prevala asupra termenilor si conditiilor de cumparare ale clientului, cu exceptia cazului in care acesti termeni si conditii sunt modificati in scris de catre Man and Machine RO SRL si sunt semnate de un reprezentant autorizat in mod corespunzator al Man and Machine RO SRL.

3. Expediere, livrare si inspectie

3.1 Cu exceptia cazului in care se convine altfel, Man and Machine RO SRL va livra produse la adresa specificata in comanda de achizitie a clientului.

3.2 Orice timp citat pentru expediere trebuie tratat doar ca o estimare.

3.3 Clientul va lua toate masurile necesare pentru a prelua Produsele cand sunt oferite pentru livrare si daca livrarea nu este posibila din cauza faptului ca acesta nu a luat toate masurile necesare pentru preluarea livrarii, Clientul va fi raspunzator pentru orice cost de depozitare asociat sau Costuri suplimentare de livrare.

3.4 Expeditia poate fi amanata din cauza unor conditii care nu pot fi controlate in mod rezonabil de catre Man and Machine RO SRL si in nici un caz nu este responsabilitatea Man and Machine RO SRL pentru orice daune sau penalitati cauzate pentru intarzierea expedierii sau livrarii.

3.5 Man and Machine RO SRL nu este raspunzator pentru produsele care sunt livrate deteriorate sau defecte, cu exceptia cazului in care Man and Machine RO SRL este informat in termen de 3 zile de la livrare.

3.6 In cazul in care Man and Machine RO SRL accepta inlocuirea produselor sau emiterea unei note de credit, Man and Machine RO SRL nu are nicio obligatie de a furniza produse de inlocuire sau de a emite o nota de credit pana cand Produsele nu au fost returnate catre Man and Machine RO SRL in starea initiala, cu toate ambalajele si documentatia.

3.7 In cazul produselor digitale, Man and Machine RO SRL va efectua livrarea electronica catre Client constand, functie de natura produselor sau serviciilor contractate, din transmiterea de catre producatorul aplicatiilor software pe adresa de e-mail a utilizatorului final a unor componente precum numere seriale ale produselor care fac obiectul abonamentuluii, link-uri de acces care permit accesul descarcarii produselor care fac obiectul abonamentului si certificat de licenta;

3.7.1 Termenul de livrare electronica este de 15 zile de la data acceptarii comenzii de catre Man and Machine RO SRL.

3.7.2. Produsele se pot livra electronic, integral, la orice dată în cadrul termenului de 15 de zile de la data confirmarea comenzii.

4. Anulare si reprogramare

4.1 Sub rezerva prevederilor clauzei 4.5 de mai jos, Man and Machine RO SRL vor lua in considerare numai cererile de anulare sau reesalonare a comenzilor pentru produse care nu au fost inca expediate si pentru care Man and Machine RO SRL nu a suportat deja costuri. Man and Machine RO SRL poate, sa accepte sau sa respinga la discretia sa absoluta astfel de solicitari si poate sa aplice o taxa de administrare.

4.2 Sub rezerva prevederilor clauzei 4.5 de mai jos, Man and Machine RO SRL nu poate accepta anularea comenzilor pentru produse personalizate sau modificate, odata ce comanda a fost transmisa furnizorilor Man and Machine RO SRL.

4.3 Sub rezerva prevederilor clauzei 4.5 de mai jos, in cazul in care Clientul anuleaza o comanda pentru Servicii, Man and Machine RO SRL va factura Clientul pentru orice activitate efectuata pana la acel punct (si orice costuri sau cheltuieli suportate).

4.4 Sub rezerva prevederilor clauzei 4.5 de mai jos, Clientul este de acord sa despagubeasca Man and Machine RO SRL impotriva tuturor pierderilor, costurilor, daunelor, costurilor si cheltuielilor corecte si rezonabile care decurg din anularea sau reprogramarea comenzii.

4.5 In cazul in care Clientul este utilizator si doreste sa anuleze, sa modifice sau sa amane comanda, Clientul trebuie sa notifice in scris Man and Machine RO SRL la adresa Str. Remus nr.12 sector 3, Bucuresti, cod 030685, sau la numarul de fax +40 312 288 091, sau la adresa de email order.processing@manmachine.ro, in termen de 7 zile lucratoare de la efectuarea comenzii. Clientul intelege si este de acord ca, daca solicita Man and Machine RO SRL sa inceapa lucrul la comanda sa in perioada de 7 zile lucratoare la care se face referire mai sus, Clientul nu are dreptul sa anuleze, sa modifice sau sa amane comanda.

4.6 Man and Machine RO SRL si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, Man and Machine RO SRL  isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva fara o notificare prealabila.

4.7 Man and Machine RO SRL face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Este posibil ca unele preturi sa fie eronate. In aceasta situatie Man and Machine RO SRL are dreptul sa anuleze comanda Clientului.
4.8 Man and Machine RO SRL isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:

4.8.1 Preturile afisate pe site-ul Man and Machine RO SRL sunt rezultatul unei erori materiale;

4.8.2 Produsul/produsele comandata nu se mai afla pe stoc;

4.8.3 Tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Clientului

4.8.4 Datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

4.8.5 Sub rezerva clauzei 4.5 de mai sus, pentru comenzile platite cu cardul si anulate ulterior suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare in maximum 30 de zile de la acceptarea returului.

5. Preturi

5.1 Pretul Produselor si serviciilor este pretul indicat in oferta sau orice alt pret care poate fi convenit in scris intre Man and Machine RO SRL si Client. Toate cotatiile sunt valabile timp de treizeci de zile, daca nu se specifica altfel in oferta.

5.2 Pot aparea situatii care sunt in afara controlului Man and Machine RO SRL (de exemplu, dar fara a se limita la fluctuatiile cursului de schimb), care sa ne determine sa solicitam o schimbare a pretului intre momentul emiterii ofertei si executarii comenzii. In astfel de cazuri pretul va fi modificat in mod corespunzator iar Clientul va fi responsabil pentru plata in intregime a ultimului pret comunicat.

5.3 Preturile afisate nu includ taxa pe valoarea adaugata si nici alte impozite sau taxe aplicabile. Toate aceste impozite sau taxe sunt platibile de catre Client si vor fi aplicate in conformitate cu legislatia romaneasca (sau cu alta legislatie care poate fi aplicabila) in vigoare la data scadentei.

5.4 Orice erori tehnice sau de alta natura legate de cumparaturile on-line pot, la complete discretie a Man and Machine RO SRL, sa anuleze comanda si contractul.

6. Termeni de plata

6.1 Daca nu se convine altfel, facturile se platesc in termen de 30 de zile de la data facturii.

6.2 In cazul in care Clientul nu plateste facturile pana la data scadentei sau nu respecta termenii conveniti, Man and Machine RO SRL poate suspenda livrarea comenzilor curente si / sau poate inceta sau suspenda furnizarea de Servicii.

6.3 In cazul in care plata nu este primita pana la data scadenta, Man and Machine RO SRL va percepe dobanzi pentru platile restante la o rată de 0.05% pentru fiecare zi de intarziere, aplicate la valoarea ramasa neachitata. Din sumele plătite de catre Client catre MAN AND MACHINE RO SRL se vor achita intai penalitatile si apoi contravaloarea restanta a facturilor fiscale, in ordinea cronologica a termenelor de plata, conform regulilor de la imputaţia platii.

6.4 Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al Companiei Clientului, in conditii de siguranta deplina.

6.4.1 Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2).

6.4.2 Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.

6.4.3 Siguranta informatiilor Clientului este garantata de faptul ca PlatiOnline nu stocheaza datele confidentiale ale cardului Clientului, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. In acest fel informatiile Clientului sunt in siguranta.

6.4.4 Indiferent de valuta detinuta de Client in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii Clientului.

6.4.5 Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont al Clientului platitor cu numele „manandmachine”.

7 Transferul de proprietate

7.1 Transferul de proprietate al Produselor se transmite catre Client numai atunci cand Clientul a platit integral toate preturile, taxele si suprataxele datorate pentru Produse.

7.2 Pana la transferul de proprietate catre Client, Clientul trebuie sa pastreze Produsele in mod corespunzator stocate, protejate, asigurate si identificate ca proprietate a Man and Machine RO SRL.

7.3 Inainte ca transferul de proprietate sa fie facut catre Client, Man and Machine RO SRL are dreptul in orice moment sa solicite returnarea produselor la Man and Machine RO SRL.

8 Specificarea produselor

8.1 Clientul intelege si este de acord ca orice descriere este data sau aplicata Produselor in scopul exclusiv al identificarii acestora;

8.2 Man and Machine RO SRL nu este raspunzator pentru nicio pierdere sau dauna provocata sau rezultata din:

8.2.1. Orice modificare, indiferent de motiv, in specificatiile producatorului sau in datele tehnice;

8.2.2. Reducerea sau incetarea furnizarii in urma unei astfel de modificari.

8.3 Man and Machine RO SRL va sfatui Clientul cu privire la orice astfel de modificare iminenta de indata ce producatorul notifica Man and Machine RO SRL;

8.4 Cu exceptia cazului in care se convine altfel, Man and Machine RO SRL livreaza produsele in conformitate cu specificatiile standard ale producatorului, deoarece acestea pot fi imbunatatite, inlocuite sau modificate din cand in cand.

9 Serviciile in general

9.1 Generalitati

9.1.1 In cazul in care software-ul trebuie incarcat pe hardware care nu este furnizat de catre Man and Machine RO SRL, aceasta din urma nu poate oferi nici o garantie cu privire la performanta software-ului pe acest echipament.

9.1.2 Man and Machine RO SRL nu este raspunzator pentru viciile de functionare ale software-ului sau al hardware-ului instalat in cazul in care acel defect este cauzat de echipamente ale clientului care nu au fost instalat sau verificate de catre Man and Machine RO SRL.

9.2 Obligatiile clientilor

9.2.1 Pentru a permite Man and Machine sa-si indeplineasca obligatiile care ii revin in temeiul prezentului acord, clientul trebuie sa:

9.2.1.1 coopereze cu Man and Machine RO SRL;

9.2.1.2 sa furnizeze catre Man and Machine RO SRL orice informatie necesara in mod rezonabil;

9.2.1.3 sa obtina toate permisiunile si consimtamintele necesare care pot fi solicitate inainte de inceperea serviciilor; si

9.2.1.4 sa respecte alte cerinte care pot fi stabilite in specificatia serviciului sau convenite in alt mod intre parti.

9.2.2 Clientul este obligat sa despagubeasca Man and Machine RO SRL pentru orice cheltuieli suferite de Man and Machine RO SRL ca urmare a nerespectarii de catre Client a Clauzei 9.2.1

9.2.3 In cazul in care Clientul sau orice terta parte, care nu este subcontractant al Man and Machine RO SRL, va omite sau va comite orice lucru care impiedica sau intarzie Man and Machine RO SRL sa intreprinda sau sa respecte oricare dintre obligatiile sale in temeiul prezentului acord, atunci Man and Machine RO SRL va notifica clientul cat mai curand posibil si:

9.2.3.1 Man and Machine RO SRL nu va fi raspunzatoare in ceea ce priveste intarzierea finalizarii oricarui proiect;

9.2.3.2 daca este cazul, calendarul pentru proiect va fi modificat in consecinta;

9.2.3.3 Man and Machine RO SRL va notifica Clientul in acelasi timp daca intentioneaza sa solicite costuri suplimentare.

9.3 Drepturi de proprietate intelectuala

9.3.1 Cu exceptia cazului in care s-a convenit in scris cu privire la contrariu, toate drepturile de proprietate intelectuala produse din sau rezultand ca urmare a executarii prezentului acord vor deveni, in masura in care nu sunt deja dobandite, proprietatea absoluta a Man and Machine RO SRL, iar Clientul va face tot ceea ce este in mod rezonabil necesar pentru a se asigura ca aceste drepturi revin Man and Machine RO SRL prin executarea unor instrumente adecvate sau prin incheierea de acorduri cu terte parti.

9.4 Subcontractarea si atribuirea

9.4.1 Man and Machine RO SRL are dreptul sa angajeze subcontractanti sa furnizeze toate sau o parte din serviciile furnizate clientului fara acordul prealabil al clientului si astfel de angajament nu va scuti Man and Machine RO SRL de obligatiile care ii revin in temeiul prezentului acord.

9.4.2 Man and Machine RO SRL și Clientul sunt contractori independenti unul de celalalt si nici unul nu are autoritatea de a-l constrange pe celalalt sa-si asume obligatii fata de un tert sau nu va actiona in vreun fel ca reprezentant al celuilalt, cu exceptia cazului in care s-a convenit in mod expres altfel in scris de ambele parti.

10 Cursuri de instruire

10.1 Cursurile de instruire vor fi achitate inaintea participarii.

10.2 Toate anularile trebuie notificate in scris cu minim 10 zile lucratoare in avans.

10.3 Man and Machine RO SRL isi rezerva dreptul de a reprograma cursurile. In acest caz, delegatilor li se va oferi o propunere alternativa. Daca nu se poate conveni asupra niciunei alternative, Man and Machine RO SRL va restitui toate taxele platite.

10.4 Man and Machine RO SRL nu va fi raspunzator  pentru selectarea de catre Client a unui curs inadecvat.

10.5 Sesiunile de cursuri specifica cerintele preliminare, prin urmare Man and Machine isi rezerva dreptul de a exclude orice participant care nu probeaza nivelul de cunostinte specificat. Rambursarea pretului cursului nu va fi disponibila in aceasta situatie. Participantii pot reveni la acelasi curs la o data ulterioara, cand cerintele prealabile au fost indeplinite.

11 Servicii de suport

11.1 Serviciul de suport oferit de Man and Machine RO SRL este destinat sa ajute la identificarea si rezolvarea problemelor intampinate de client in ceea ce priveste functionalitatea software-ului.

11.2 Man and Machine RO SRL poate, la discretia sa, sa escaladeze cazurile de asistenta catre furnizorili de software terta parte.

11.3 Serviciul de Suport nu acopera:

11.3.1 servicii de instruire pentru utilizatori;

11.3.2 pierderea de programe, date si informatii ale Clientului;

11.3.3 lucrul la cereri ale Clientului  effectuate in afara orelor de serviciu;

11.3.4 defectiunile raportate de Client care nu sunt acoperite de nivelul de asistenta achizitionat.

12 Consultanta si alte servicii profesionale

12.1 Generalitati

12.1.1 Inainte de inceperea serviciilor, Man and Machine RO SRL va prezenta clientului o specificatie de servicii care va explica serviciile care urmeaza a fi efectuate si taxele platibile. Clientul va notifica imediat Man and Machine RO SRL in cazul in care clientul nu este de acord cu continutul specificatiei de servicii. Toate specificatiile de servicii se supun acestor Termeni si conditii.

12.1.2 Man and Machine RO SRL va folosi toate eforturile rezonabile pentru a finaliza serviciile in termenele estimate, dar durata de timp nu va fi esentiala in prestarea oricaror servicii.

12.1.3 Fara a aduce atingere oricaror alte drepturi pe care Man and Machine RO SRL le-ar putea avea  in cazul in care Clientul anuleaza sau abandoneaza in mod ilegal serviciile convenite in specificatia de serviciu, Clientul este obligat sa plateasca catre  Man and Machine RO SRL, asa cum s-a convenit, daune, si nu sub forma de penalitati, ci suma totala a oricaror costuri survenite in urma faptului ca Man and Machine  RO SRL a apelat la terti furnizori iar, in ceea ce priveste anularile cu o notificare scrisa mai mica de cinci zile lucratoare, intreaga suma a serviciilor contractate in conformitate cu specificatia de serviciu. Clientul este de acord ca aceasta este o estimare reala a pierderilor Man and Machine RO SRL intr-un astfel de caz. Pentru a evita orice dubiu, nerespectarea de catre Client a oricaror obligatii conform Clauzei 9.2.1 va fi considerata o anulare a serviciilor si supunerea platii daunelor stabilite in aceasta Clauza.12.2 Modificari ale Serviciilor

12.2.1 Partile pot conveni in orice moment si executa noi specificatii de servicii, care vor reflecta modificarile serviciilor si taxelor si orice alte conditii convenite intre parti.

12.2.2 Clientul poate oricand sa solicite modificari ale specificatiei serviciilor prin notificare in scris sau prin e-mail catre Man and Machine RO SRL, utilizand procesul nostru de notificare a modificarilor. La primirea cererii de modificare, Man and Machine RO SRL va consilia clientul, in termen de 5 zile lucratoare sau in orice alt termen convenit intre parti, prin notificare in scris a efectului unor astfel de modificari, daca este cazul, asupra taxelor si a oricaror alti termeni deja conveniti intre parti.

12.2.3 In cazul in care Man and Machine RO SRL informeaza in scris clientul, acceptand sa efectueze modificari in termeni diferiti de cei deja conveniti intre parti, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea unei astfel de notificari sau a oricarei alte perioade convenite intre parti, iar Clientul confirma in scris ca doreste ca modificarile sa continue cu privire la acei termeni, specificatia serviciilor este modificata pentru a reflecta astfel de modificari, iar ulterior Man and Machine RO SRL va efectua acest acord pe baza unor astfel de termeni modificati.

13 Garantie

13.1 In cazul in care o parte a Produselor se dovedeste a fi defectuoasa in materiale sau executie in conditii normale de functionare sau service, acestea vor fi reparate sau inlocuite numai in conformitate cu orice garantie sau termeni prevazuti de producator. Man and Machine RO SRL nu este responsabila pentru costul fortei de munca sau alte cheltuieli suportate pentru repararea pieselor defecte sau neconforme.

13.2 Man and Machine garanteaza ca serviciile efectuate in temeiul prezentului acord vor fi efectuate cu abilitate, profesionalism si cu o calitate conforma cu standardele si practicile industriei general acceptate.

14 Raspundere

14.1 Toate produsele furnizate de Man and Machine RO SRL sunt considerate a fi de o calitate satisfacatoare si potrivite scopului lor. Cu toate acestea, Clientul trebuie sa se asigure ca Produsele sunt conforme cu specificatiile corecte si concepute pentru scopul dorit.

14.2 Man and Machine RO SRL nu va fi raspunzatoare pentru niciun defect al Produselor si materialelor furnizate si nici pentru serviciile executate in urma uzurii, distrugerii intentionate, neglijentei Clientului, daune cauzate de orice terta parte. Instrucțiunile Man and Machine RO SRL (verbale sau in scris) sau orice instructiuni ale producatorului sau furnizorului produselor, modificarilor efectuate sau actiunile intreprinse fara aprobarea Man and Machine RO SRL sau daunele cauzate ca urmare a lucrului asupra produselor si, in orice alt caz, Clientul se va ssigura ca orice activitate efectuata pe sau impreuna cu Produsele este efectuata de profesionisti avand abilitati, calificari si experienta corespunzatoare.

14.3 In nicio situatie Man and Machine RO SRL nu va raspunde fata de Client pentru eventualele daune rezultate din pierderea datelor sau a utilizarii improprii, deteriorarea datelor, pierderea profitului sau a oportunitatilor de business sau orice pierdere sau deteriorare indirecta sau care rezulta din cele enuntate.

14.4 Raspunderea Man and Machine RO SRL fata de Client in ceea ce priveste incalcarea contractului sau incalcarea datoriei, viciului, neglijentei sau in orice alt mod care decurge din sau in legatura cu acesti termeni si conditii, va fi limitata la luarea unor masuri rezonabile pentru corectarea unei astfel de incalcari pe cheltuiala Man and Machine RO SRL si cu conditia ca suma datoriei sa fie limitata, in orice caz, la valoarea totala a taxelor platite de catre client pentru Man and Machine RO SRL in temeiul prezentului acord.

14.5 Man and Machine RO SRL nu este raspunzatoare pentru erorile de functionare ale propriului website sau a oricarui site conectat sau legat si nu este raspunzator (inclusiv orice raspundere pentru neglijenta) pentru activitatea defectuoasa sau omisiunile furnizorilor de servicii de telecomunicatii sau pentru erorile sau defectele in retelele si echipamentele lor sau orice altă defectiune a sistemelor conectate la acestea.

15 Despagubiri

15.1 Clientul va despagubi Man and Machine RO SRL impotriva oricaror daune, pierderi, costuri, creante sau cheltuieli sau oricaror alte sume suportate de Man and Machine RO SRL in legatura cu orice pierdere pe care Man and Machine RO SRL o sufera direct sau indirect sau orice revendicare adusa impotriva sa de catre orice terta persoana in legatura cu:

15.1.1 Orice pierdere, vatamare sau dauna cauzate total sau partial de produse sau de utilizarea lor;

15.1.2 Incalcarea de catre Client a oricaror obligatii care ii revin in temeiul prezentului acord;

15.1.3 Orice pierdere, ranire sau deteriorare in legatura cu indeplinirea acestor termeni si conditii.

16 Forta majora

Nici una dintre parti nu va fi responsabila fata de cealalta pentru orice intarziere sau neindeplinire a obligatiilor sale in temeiul prezentului acord (altul decat o plata a banilor) atunci cand o astfel de intarziere sau esec rezulta din forta majora, incendii, explozii si accidente, litigii sau orice alta cauza care nu poate fi controlata in mod rezonabil.

17 Comunicare

Comenzile vor fi acceptate in scris, care pot include fax sau e-mail, dar notificarile trimise sau comunicate trebuie sa fie in scris, prin posta, cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal. Daca notificarea se face prin mail sau fax, se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

18 Protectia datelor

18.1 Conform cerintelor Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora, cu modificarile ulterioare, SC Man and Machine RO SRL are obligatia de a administra datele personale pe care le furnizati, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile mentionate mai jos.

18.2 SC Man and Machine RO SRL colecteaza date de la clienti sau potentiali clienti in scopul asigurarii/desfasurarii activitatii de comercializare, instruire, consultanta, implementare si mentenanta a aplicatiilor software pentru proiectarea asistata de calculator (CAD). De asemenea, corelat cu activitatea de baza a operatorului, aceste date pot fi prelucrate si in scop de reclama, marketing si publicitate.

18.3 Clientul este obligat sa furnizeze datele, acestea fiind neceare pentru crearea facturii pentru produsele comenzii. Refuzul sau determina anularea comenzii.

18.4 Conform legii 677/2001, Clientul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale si de a solicita stergerea acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, Clientul se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la email: office@manandmachine.ro sau fax: 031 228 80 91.

19 Incetarea acordului

Oricare dintre parti poate rezilia imediat acest acord printr-o notificare scrisa adresata celeilalte parti daca:

19.1 cealalta parte savarseste o incalcare semnificativa a prezentului acord si, in cazul unei incalcari care poate fi remediata, nu reuseste sa o remedieze in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea unei notificari scrise din partea celeilalte parti;

19.2 cealalta parte savarseste o incalcare semnificativa a prezentului acord care nu poate fi remediata in niciun caz;

19.3 una dintre parti este declarata in stare de incapacitate de plati sau a fost declansată procedura de lichidare (faliment) inainte de inceperea executarii prezentului contract sau în timpul contractului;

19.4 intervin cauze autorizate de lege;

19.5 prin acordul scris al partilor.

20 Clauze finale

20.1 Prevederile prezentului acord vor fi interpretate in conformitate cu legislatia romaneasca, iar eventualele litigii vor fi supuse jurisdictiei instantelor romane.

20.2 Prezentul acord poate fi modificat numai in scris, semnat de reprezentantii autorizati ai Man and Machine RO SRL si ai Clientului.

20.3 Prezentul acord contine intreaga intelegere intre parti si inlocuieste orice acorduri, declaratii sau intelegeri anterioare scrise sau verbale intre acestea.