Autodesk Future of Making Things Fusion Production – ep.4

Autodesk Fusion Production. Introducere.

Software-ul de productie Fusion Production combina planificarea productiei, urmarirea comenzilor si activitatilor de productie, precum si monitorizarea echipamentelor prin utilizarea Cloud Computing si Industrial Internet of Things (IIoT), in ceea ce azi se numeste Smart Manufacturing.

Proiectarea si productia sunt convergente. Prin urmare, Fusion Production ofera echipelor din proiectare, productie si operare vizibilitate in timp real si acces instantaneu la datele din productie, printr-un singur instrument Cloud.

Activarea procesului de productie inteligenta se face prin utilizarea informatiilor care provin din date care tin de performanta productiei, astfel incat sa se poata lua decizii care sa imbunatateasca randamentul echipamentelor si eficienta operationala.

Planificarea productiei

Crearea instructiunilor digitale de lucru

Creaza si distribuie instructiuni de lucru digitale. Elimina introducerea manuala a datelor adaugand detalii de proces direct din software-ul CAM.

Observarea capacitatii de productie

Observa si prezinta activitatile de productie in asteptare, astfel incat sa se poata echilibra incarcarea pe statiile de lucru si intelege capacitatea curenta versus comenzi ofertate.

Managementul Calitatii

Monitorizeaza calitatea pieselor produse. Vizualizeaza pierderile de material si identifica zonele in care apar, in scopul imbunatatirii calitatii si micsorarii rebuturilor.

Urmarirea si managementul comenzilor

Observarea stadiului in fabrica

Vizualizeaza rapid si in timp real activitatile de productie si echipamentele aferente, identifica blocajele si modificariler neprevazute.

Activitatea de productie

Scaneaza codurile QR pentru a putea urmari comenzile si activitatile lor de productie, precum si echipamentele pe care se executa, generand un raport de stare pentru fiecare masina.

Note de feedback

Adauga note, fotografii si video pentru a comunica stadiul fiecarei comenzi.

Monitorizarea echipamentelor cu IIoT

Rapoarte pentru echipamente

Ofera rapoarte detaliate, pe zi sau schimb, prezentand gradul de utilizare, numarul de defecte si piesele produse.

Utilizarea echipamentului

Ofera vizibilitate asupra timpului in care un echipament este in stare de functionare, pentru a analiza gradul sau de utilizare.

Randamentul operatorului

Compara performanta operatorului per schimb, la toate echipamentele din fabrica.