Cursuri BIM Ready

BIM Ready

BIM Ready™ este un concept unic de formare profesionala in domeniul BIM dezvoltat de grupul Mensch und Maschine pentru specialistii din spatiul vorbitor de limba germana (Germania, Austria, Elvetia), care ofera trei programe distincte pentru rolurile de Modelator BIM, Coordonator BIM si Manager BIM, disponibil acum si in Romania, Anglia, Franta, Italia si Polonia.

In calitate de membru al organizatiei buildingSMART International, grupul Mensch und Maschine a facut eforturi sustinute pentru ca acest program de instruire sa fie printre primele care obtin acreditare buildingSMART in Europa.

Mensch und Maschine este una dintre primele 15 organizatii de formare profesionala care a obtinut acreditarea buildingSMART, pentru programul de instruire „BIM Ready”, ale carui cursuri au fost urmate de peste 3.000 de profesionisti din Europa! BIM Ready™ face parte de-acum in mod oficial din programul buildingSMART Individual Qualification pentru moment certificarea fiind accesibila candidatilor din Germania, prin eforturile buldingSMART Germany. Examinarea se face in limba germana si corespunde cerintelor locale specifice, dar curricula este standardizata in toate tarile unde BIM Ready este disponibil.Cursuri BIM Ready Modelator

Cursul BIM Ready™ Modelator Arhitectura face parte din programul de certificare BIM Ready™ conceput de grupul Mensch und Maschine si este dedicat tuturor arhitectilor ce vor sa implementeze procesul BIM in proiectele lor. Acesta acopera elemente de baza in parcurgerea unei proiect, dar si bune practici pentru crearea unui model corect si usor de utilizat in toate etapele de proiectare.

Cursul BIM Ready™ Modelator MEP face parte din programul de certificare BIM Ready™ conceput de grupul Mensch und Maschine si este dedicat inginerilor de instalatii ce vor sa implementeze procesul BIM in proiectele lor. Acesta acopera elemente de baza pentru utilizarea functiilor specific din domeniul instalatiilor (termice, sanitare, electrice, climatizare) in parcurgerea unui proiect, dar si bune practici pentru crearea unui model corect si usor de utilizat in toate etapele de proiectare.

Cursul BIM Ready™ Modelator Structure face parte din programul de certificare BIM Ready™ conceput de grupul Mensch und Maschine si este dedicat inginerilor structuristi ce vor sa implementeze procesul de BIM in proiectele lor. Acesta isi propune acomodarea cursantilor cu Revit Structure, tinand cont de BIM ca proces. Astfel, se va pune accent pe comenzile de modelare, cat si pe colaborarea interdisciplinara.


Modul 1 BIM Ready™ Methodik se adreseaza tuturor celor care doresc o introducere in metodele de lucru si colaborare BIM, in principiile openBIM promovate de buildingSMART, oferind si informatii referitoare la standardul nou international ISO 19650-1. Obiectivul cursului este de a adauga aceste competente in pregatirea arhitectilor si inginerilor prin dobandirea cunostintelor specifice metodelor de lucru BIM: instrumente, documente, notiuni si termeni, roluri si responsabilitati.

Cursul BIM Coordonator face parte din programul de certificare BIM Ready™ conceput de grupul Mensch und Maschine si este dedicat persoanei care dezvolta si mentine standardele de modelare BIM dintr-o companie sau dintr-un departament de proiectare. Modulul Standarde BIM isi propune identificarea celor mai bune metode de creare de standarde si proceduri de modelare in departamentul de proiectare.

Cursul BIM Manager face parte din programul de certificare BIM Ready™ conceput de grupul Mensch und Maschine si este dedicat persoanei care coordoneaza activitatile legate de BIM la nivel global intr-o companie. Cursul examineaza cerintele strategice, operationale si tehnice, perspective si aspecte pentru gestionarea cu succes a proiectelor BIM. Veti primi instructiuni practice, documentatie si template-uri valoroase care va vor sprijini ulterior in configurarea si completarea cu succes a proiectului dumneavoastra BIM.