Autodesk FUTURE of MAKING THINGS – ep.1

O era noua in inovatie

Procesele de fabricatie se schimba rapid, produsele fiind proiectate, fabricate si utilizate in modalitati noi. Autodesk ofera solutii care sa acopere cele mai noi tendinte in tehnologiile de fabricatie. Care sunt aceste tendinte?

Proiectare Generativa

Tehnologia Generative Design este o tehnologie software care permite crearea unor modele complex optimizate, dupa criterii care sa respecte cerintele din tema. Aceasta tehnologie utilizeaza algoritmi probabilistici de sinteza a formei produsului si analiza cu element finit in cazuri multiple de fenomene fizice simple şi complexe, cuplate. Astfel, se genereaza mii de variante ale modelului – multe de neimaginat ca ar fi posibile – pornind de la o singura idee.

Exemplu de solutie Autodesk: PROJECT DREAMCATCHER, platforma de cercetare pentru design generativ.

Fabricatie Aditiva

Fabricatia aditiva (cunoscuta si ca printare 3D) permite crearea produselor prin depunerea de material in straturi, plecand de la un model digital. Aceste tehnologii se pot utiliza pentru a crea orice, plecand de la prototipuri si machete pana la produse lansate in productie, cum ar fi: componente ale motorului unui avion, cladiri ecologice si implanturi medicale. Materialele noi si metodele integrate de fabricatie aditiva stimuleaza inovarea produselor, facand posibila realizarea unor proiecte imposibile anterior, reducand in acelasi timp pierderile de material.

Exemplu de solutii Autodesk: NETFABB, flux de lucru complet de la model la masina, incluzand si pregatirea modelelor pentru printarea 3D.

Alte aplicatii software: PROJECT ESCHER, sistem de procesare in paralel in care mai multe masini si scule colaboreaza la fabricarea unui produs.

Internet of Things

Internet of Things se refera la reteaua in dezvoltare de dispozitive fizice cu electronica, software si senzori incorporati, conectati atat la Internet, cat si interconectati. Aceasta conectivitate permite comunicarea intre dispozitive. Atunci cand aceste produse inteligente si interconectate sunt combinate cu mediul Cloud, producatorii pot inregistra, analiza, controla si gestiona date inobservabile anterior ale acestor produse, si asta in timp real.

Exemplu de solutii Autodesk: FUSION PRODUCTION, instrument de planificare, urmarire si monitorizare in Cloud, utilizand Industrial Internet of Things (IIoT).

Acest prim articol introductiv il vom urma cu detalierea celor 3 tendinte mentionate, cu accent pe solutiile Project Dreamcatcher (Fusion 360 Ultimate), Netfabb si Fusion (Production si Lifecycle).

Urmariti-ne in continuare!

Previous

Video Webinar: Colaborarea in proiectele de Infrastructura

Video Webinar: What’s New Revit 2019 – Architecture

Next

Click here to view all of our blog posts