MagiCAD 2019 pentru AutoCAD – Descriere functionalitati

MagiCAD 2019 pentru Revit ofera suport pentru AutoCAD 2019

MagiCAD 2019 pentru AutoCAD este compatibil cu noul AutoCAD 2019, precum si cu patru versiuni anterioare 2015-2018, inclusiv verticalele AutoCAD MEP si AutoCAD Architecture.

Suport pentru AutoCAD 2019

Definirea intervalului de valori si setarilor de validitate pentru Running Index

Functia imbunatatita Running Index permite utilizatorului sa defineasca un interval de valori si setari de validitate, permitand indexarea dispozitivelor valide dintr-un grup de dizpozitive selectate. De exemplu, daca definiti un interval de valori de la “1 la 24” si setati “prize de date” ca si conditie de validitate, numerele de la 1 la 24 pot fi utilizate numai pentru indexarea prizelor de date. Daca intervalul de valori definit este depasit, MagiCAD va anunta utilizatorul sa modifice formatul indexului definit.Validitatea poate fi stabilita pe baza dispozitivelor de alimentare si de comunicare, si chiar a cablurilor.

Noua optiune de indexare, Between, permite indexarea tuturor obiectelor dintr-un circuit selectat de catre utilizator. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa selectati primul si ultimul dispozitiv care urmeaza sa fie indexat de-a lungul circuitului, iar functia va indexa automat toate dispozitivele dintre punctele de inceput si de sfarsit selectate, pe baza regulilor definite in setarile de validitate. Cu aceasta noua optiune, utilizatorul poate indexa, de exemplu, toate dispozitivele dintr-o zona de alarma de incendiu cu cateva clickuri.

Running Index

Calcularea numarului de dispozitive si cea mai lunga ramificatie in circuitele LV si ELV

Acum este posibila calcularea numarului de dispozitive conectate si cea mai lunga ramura in circuitele de joasa tensiune (LV) si de extra-joasa tensiune (ELV). Fiecare circuit contine datele privind numarul de dispozitive apartinand circuitului, permitand utilizatorului sa verifice cu usurinta daca circuitul include prea multe dispozitive. Datele pot fi actualizate utilizand functia Update Data Drawing.

Cea mai lunga ramura poate fi calculata si in circuitele de comunicatie, date si automatizare a cladirilor. Cea mai lunga ramura este stocata in informatiile despre circuit. Valoarea lungimii poate fi calculata automat in functie de lungimile cablurilor din desen sau definita manual de catre utilizator.

Calcularea numarului de dispozitive si cea mai lunga ramificatie in circuitele LV și ELV

Actualizarea functiei Change Properties

Functia actualizata Change Properties va permite sa modificati simultan mai multe proprietati, sa filtrati obiectele mai eficient si sa selectati mai rapid proprietatile folosind cautarea libera de text. Functia introduce, de asemenea, o vizualizare arborescenta pentru a selecta ce valori din proprietati sa se schimbe. Optiunile de filtrare imbunatatite permit ca obiectele din desen sa fie filtrate, de exemplu, pe serii de conducte si tevi. Gasirea proprietatii corecte din lista de proprietati disponibile se face mai rapid prin cautarea libera a textului: atunci cand incepeti sa scrieti numele unei proprietati, MagiCAD va sugera proprietati corespunzatoare de selectat. Functia introduce, de asemenea, posibilitatea de a mosteni valorile proprietatii din obiectele existente in desen. Cu aceste imbunatatiri, functia actualizata Change Properties faciliteaza si usureaza procesarea intregului desen simultan, fara a fi nevoie sa redeschideti functia.

Change Properties

Definirea claselor de pericol personalizate pentru sistemele de aspersoare

MagiCAD Sprinkler Designer va permite sa definiti clase de pericol personalizate pentru sistemele de aspersoare. La crearea zonelor de proiectare, clasele de pericol definite de utilizator pot fi selectate in acelasi mod ca si clasele de pericol predefinite CEA 4001. Clasa de pericol selectata va fi afisata si in raportul de calcul.

Sprinkler systems

Folosirea nodurilor de conectare in proiectarea circuitelor

MagiCAD Circuit Designer va permite sa continuati un conductor de la o pagina la alta utilizand noua functie Connection Node. Este usor sa stabiliti referinte de conectare intre pagini fara a fi nevoie de timp pentru efectuarea unor ajustari suplimentare. Functia de instalare este intuitiva si usor de folosit: puteti sa faceti clic in apropierea unui punct final al unui conductor si nodul se fixeaza automat in pozitia corecta.

MagiCAD Circuit Designer

Ascunderea obiectelor in spatele textelor de dimensiune (etichetelor)

Acum este posibil sa ascundeti obiectele in spatele etichetelor, realizandu-se planuri care pot fi citite cu usurinta. Acestea includ obiecte atat din desenul activ, cat si din desenele de referinta care stau la baza acestuia. Noul Add Wipeout Frames va adauga un obiect AutoCAD Wipeout in jurul etichetelor selectate din desen si va masca obiectele care stau la baza textelor de dimensiune, utilizand culoarea de fundal curenta. La fel ca si in cazul comenzii “Hide” a MagiCAD, exista o optiune de adaugare automata a ramei wipeout de fiecare data cand se salveaza desenul, ceea ce usureaza mentinerea desenelor lizibile.

Ascunderea obiectelor in spatele textelor de dimensiune (etichetelor)

Descoperiti si noutatile aduse de versiunea MagiCAD 2019 pentru Revit.

Previous

Ambutisarea tablelor in Autodesk Inventor

MagiCAD 2019 pentru Revit – Descriere functionalitati

Next

Click here to view all of our blog posts