MagiCAD 2019 pentru Revit – Descriere functionalitati

MagiCAD 2019 pentru Revit ofera suport pentru Autodesk Revit 2019

MagiCAD 2019 pentru Revit este compatibil cu noul Revit 2019, precum si cu cele doua versiuni anterioare, 2017-2018. MagiCAD 2019 pentru Revit va ofera acces la cele mai recente functionalitati, indiferent de platforma Revit 2017-2019 pe care o utilizati.

MagiCAD 2019 pentru Revit

MagiCAD Clash Detection – Un instrument nou pentru detectarea live sau la cerere a coliziunii in intregul proiect Revit

Noul instrument MagiCAD Clash Detection face mai usoara, mai rapida si mai fiabila coordonarea intre diferitele discipline din proiect. Puteti selecta una dintre cele doua optiuni pentru detectarea coliziunilor: detectarea in timp real sau detectarea la cerere. MagiCAD Clash Detection detecteaza doua tipuri de coliziuni: coliziuni “hard” in care elementele se ciocnesc fizic si coliziuni usoare in care ciocnirea se realizeaza intre un element si o zona “clearance”. Culorile care reprezinta coliziunile “hard” si coliziunile usoare pot fi definite de utilizator. Instrumentul de detectare a coliziunilor genereaza un raport de conflict in BCF Manager. In BCF Manager puteti efectua coordonarea utilizand functiile de editare ale MagiCAD, puteti sa creati si sa adaugati imagini pentru a ilustra zonele cu probleme, precum si sa adaugati comentarii la subiectele incluse in raportul de conflict. Rapoartele de coliziuni pot fi exportate si importate, permitand partajarea usoara a raportului, imaginilor si comentariilor atasate cu partenerii de proiect.

MagiCAD Clash Detection

Totalul incarcarilor din spatii la tablourile de distributie

Acum este posibila insumarea sarcinilor de putere de la spatii la tablourile de distributie, permitand o evaluare exacta a cerintelor de putere pentru fiecare tablou de distributie. Folosind instrumental nativ din Revit – Electrical Loads, puteti defini incarcari de iluminat si de forta pentru fiecare spatiu. Fazele pot fi definite in fiecare spatiu pentru a facilita realizarea echilibrarii incarcarilor. Cerintele de putere din spatii pot fi insumate la tabloul de distributie conectat si pe tot parcursul pana la tabloul principal. Curentul estimat poate fi calculat si pentru fiecare tablou de distributie. Puteti, de asemenea, sa insumati puterea de la dispozitivele cu tensiune joasa (ELV) pana la circuite, ceea ce faciliteaza verificarea incarcarii de putere a unui circuit de alarma de incendiu individual sau similar.

Totalul incarcarilor din spatii la tablourile de distributie

Calcularea lungimii cablurilor pe baza modelului

MagiCAD pentru Revit va permite sa actualizati si sa calculati lungimile estimate ale cablurilor pe baza modelului si sa includeti lungimile instantelor de cablu in lista de materiale (BOM). MagiCAD pentru Revit calculeaza in mod implicit lungimile ortogonale ale cablurilor. Daca este necesar, exista posibilitatea de a adauga lungimi aditionale la lungimea totala estimata utilizand parametrul Additional Length. Odata ce lungimile au fost actualizate in planse, puteti calcula, de exemplu, lungimile totale ale tipurilor de cablu similare din lista de materiale.

Calcularea lungimii cablurilor pe baza modelului

Actualizarea pachetelor de date prin cablu

Diametrele si latimile cablurilor pot fi insumate pentru a evalua latimea necesara a patului de cabluri. Functia Update Cable Packet permite ca mai multe sau chiar toate pachetele dintr-un proiect sa fie actualizate simultan, simplificand si eficientizand procesul. Atunci cand paturile de cabluri sunt actualizate, diametrele si latimile totale ale cablurilor sunt insumate automat si stocate intr-un nou parametru.

Actualizarea pachetelor de date prin cablu

Interfata imbunatatita pentru exportul si importul DIALux

Interfata imbunatatita va permite sa selectati identificatorii pentru spatiile exportate in DIALux, precum si sa stocati corpurile de iluminat importate din DIALux in setul de date MagiCAD pentru Revit. Puteti selecta nume de spatii sau de camera sau numere ca elemente de identificare pentru spatii, ceea ce face mai rapida si mai usoara identificarea spatiilor specifice dupa exportul in DIALux. Functia imbunatatita de import permite ca obiectele de iluminat din DIALux sa fie salvate si in setul de date MagiCAD ca si cutii sau forme cilindrice, fiecare forma continand valoarea corecta a fluxului, precum si numele RFA (familiei Revit). De asemenea, RFA poate fi redenumit in dialogul de import. Cand corpurile de iluminat sunt salvate in setul de date MagiCAD, ele pot fi reutilizate in acelasi proiect, precum si in alte proiecte. Corpurile de iluminat existente sunt gestionate pe baza codurilor produselor, atat in cadrul proiectului curent, cat si in setul de date, in locul numelor RFA. Acest lucru inseamna ca este posibil sa se mapeze obiectele de iluminat importate si la produsele existente, care se gasesc doar in baza de date la momentul importului.

Interfata imbunatatita pentru exportul si importul DIALux

Crearea seriilor de conduits in proiecte

Acum este posibila crearea de serii de conduits definite de utilizator in setul de date si imbinarea seriilor in proiecte. Pentru fiecare serie de conduits diferita, este posibil sa se defineasca dimensiuni implicite care pot fi selectate de la momentul desenarii unui conduit. Raza minima de racordare poate fi, de asemenea, definita pentru fiecare dimensiune a conduitului. Seriile definite de utilizator sunt mentionate in setul de date, ceea ce inseamna ca pot fi unite si cu alte proiecte. Functia Create Conduit Series adauga conductele in proiect in format RFA si, in acelasi timp, va permite sa definiti tipul de montaj implicit pentru conduit.

Crearea seriilor de conduits in proiecte

Standarde aditionale de calcul pentru apa calda menajera

Noua versiune introduce cateva imbunatatiri pentru calcularea debitelor de curgere a apei calde menajere si ofera suport pentru calculele de apa menajera in conformitate cu DIN 1988.

  • Suportul extins pentru standarde acopera urmatoarele standarde: German DIN 1988-300, Britanic BS 8558 si CIPHE, Francez: DTU 60.11 si Italian: UNI 9182:2014
  • Este posibila selectarea standardului de recirculare separat de standardul de apa menajera din caseta de dialog Settings
  • Valorile de conductivitate termica ale diferitelor tipuri de conducte si izolatii sunt incluse in raport
  • Valorile pierderilor termice ale diferitelor tipuri de tevi sunt incluse in raport
  • Standardul francez DTU 60:11: Raportul va include un avertisment daca lungimea tevii de la punctul de curgere pana la instalatie este mai mare de 8m
  • Este posibila definirea temperaturii ambientale in caseta de dialog Sizing.

Standarde aditionale de calcul pentru apa calda menajeraConectarea anemostatelor la retea utilizand tubulatura rectangulara

Functia Device Connection va permite acum sa conectati anemostatele la retea utilizand tubulatura rectangulara, daca tipul de anemostat permite conexiunea rectangulara. Functia Device Connection va ofera toate setarile necesare pentru stabilirea conexiunilor in functie de preferinte. Puteti selecta tipul de conexiune ca o conexiune T sau o intepare directa. Din optiuni, puteti selecta si unghiurile orizontale si verticale potrivite pentru fiecare situatie.

Conectarea anemostatelor la retea utilizand tubulatura rectangulara

Conectarea anemostatelor la retea utilizand tubulatura rectangulara

Instalarea si utilizarea casetelor de distributie specifice producatorului

MagiCAD va permite sa utilizati casetele de distributie specifice producatorului in proiectarea sistemului de ventilatie. Cand instalati casetele de distributie specifice producatorului in sistemul de ventilatie, acestea vor fi luate in considerare in calcule, detectari de coliziune, liste de materiale si alte caracteristici MagiCAD.

Instalarea si utilizarea casetelor de distributie specifice producatorului

Calcularea lungimii corecte a segmentului final de tubulatura in BOM

Functia Bill of Materials calculeaza automat lungimea standard corecta pentru comandarea segmentului de tubulatura final. Atunci cand tubulatura este impartita in segmente de lungime standard disponibile in comert, segmental final al tubulaturii nu va avea o lungime standard. Cu functia inteligenta, automata de corectie activata in functia Bill of Materials din MagiCAD, aceasta piesa va fi inclusa utilizand cea mai apropiata lungime standard, cu o flansa libera, care permite taierea si montarea pe santier. Cea mai lunga dimensiune standard posibila va fi calculata automat pentru restul segmentelor.

In exemplul de mai jos, toate segmentele de tubulatura galbene pot fi comandate in lista de materiale utilizand cea mai apropiata lungime standard mai mare, cu o flansa libera inclusa automat. Daca nu doriti ca functia Bill of Materials sa corecteze automat lungimile segmentului, setarea poate fi dezactivata.

Calcularea lungimii corecte a segmentului final de tubulatura in BOM

 Selectarea parametrilor partajati (shared parameters) pentru simbolurile schematice din setul de date

Acum este posibila configurarea mai eficienta a continutului de date al desenelor schematice prin selectarea parametrilor partajati pentru simbolurile si etichetele schematice existente deja in setul de date. Cu ajutorul programului MagiCAD Schematics puteti utiliza toti parametrii MagiCAD disponibili si proprii parametri partajati cand definiti parametri pentru simbolurile si etichetele schematice din setul de date. Atunci cand simbolul este instalat in proiect pentru prima data, este creat un format RFA care include automat toti parametrii partajati selectati, fara a fi nevoie sa selectati separat parametrii atunci cand instalati simbolul. De asemenea, puteti defini in setul de date daca parametrul este un parametru specific pentru o instanta sau pentru un tip si il puteti grupa in setul de date in consecinta. In plus, puteti seta parametri impliciti pentru etichetele definite pentru un simbol si, de asemenea, sa definiti daca parametrul utilizat pentru o anumita valoare a etichetei ar trebui sa fie un parametru tip sau de instanta.

Shared parameters

Proiectarea si calcularea sistemelor de aspersoare folosind tevi flexibile

MagiCAD Sprinkler Designer ofera suport pentru utilizarea tevilor flexibile la stabilirea conexiunilor de aspersoare. Tevile flexibile sunt usor de instalat pe santier, ceea ce le face o solutie frecvent utilizata pentru conectarea sprinklerelor individuale la conductele rigide. Tevile flexibile sunt compatibile cu calculele si rapoartele aspersoarelor din MagiCAD. Rapoartele includ lungimea reala si lungimea echivalenta corespunzatoare a tevilor flexibile. De asemenea, puteti defini si crea noi serii de tevi flexibile utilizand cea mai recenta versiune a utilitarului de modelare a produselor, MagiCreate.

Proiectarea si calcularea sistemelor de aspersoare folosind tevi flexibile

Definirea claselor de pericol personalizate pentru sistemele de aspersoare

MagiCAD va permite sa definiti clasele de pericol personalizate pentru sistemele de aspersoare, pe langa utilizarea selectiei claselor de pericol standard in conformitate cu standardul CEA 4001. Acum este posibila si definirea seturilor de clase de pericol multiple.

Definirea claselor de pericol personalizate pentru sistemele de aspersoare Definirea dispozitiilor pentru goluri de instalatii in pereti curbi

Functia Provisions for Builders Work Openings suporta acum pereti curbati. Cand rulati functia pe un model de arhitectura care include pereti curbati, vor fi definite si dispozitiile in peretii curbati. Pe baza parametrilor h1, h2 si h3 definiti in sectiunea Options din Provisions for Builders Work Openings, pot fi definite in mod automat dispozitii adecvate in pereti curbati si alte tipuri de pereti. Dispozitiile pot fi revizuite, se pot adauga comentarii, se pot aproba sau respinge de catre inginerul de structuri, utilizand add-on-ul Builders Work Openings Manager pentru Revit.

Definirea dispozitiilor pentru goluri de instalatii in pereti curbi

Gestionarea centralizata a tuturor datelor legate de proiect in exportul IFC

Exportul IFC din MagiCAD va permite sa gestionati centralizat toate datele legate de proiect si sa le exportati in format IFC. Property Set Manager introduce seturi noi de proprietati pentru IFCSystem Type (inclusiv circuitele electrice), IFCSpace Type si IFCZone Type. Exista, de asemenea, doua noi proprietati Number of Elements si Static Pressure care pot fi incluse in datele exportate.

Gestionarea centralizata a tuturor datelor legate de proiect in exportul IFC

Descoperiti si noutatile aduse de versiunea MagiCAD 2019 pentru AutoCAD.

Previous

MagiCAD 2019 pentru AutoCAD – Descriere functionalitati

Ecuatii pentru calculul desfasuratei pieselor din tabla indoita

Next

Click here to view all of our blog posts