Man and Machine BIM Ready European Tour 2019

Foto_BIMReadyTour2019

„Man and Machine BIM Ready European Tour 2019” – un eveniment cu traditie despre tehnologie si educatie BIM

 

Man and Machine Romania a organizat in 30 Octombrie 2019 a cincea editie locala a evenimentului „BIM ReadyTM European Tour 2019”, o initiativa a grupului Mensch und Maschine Software SE (M+M) dedicata specialistilor din domeniul constructiilor. Anul acesta intalnirea a fost gazduita de Sala Rapsodia a Hotelului Intercontinental Bucuresti si a reunit 50 de arhitecti si ingineri din cadrul a 30 de companii.

Agenda a cuprins prezentari despre evolutia tehnologica si digitalizarea accelerata a proceselor de proiectare si executie. Au prezentat puncte de vedere producatorii de software Autodesk si MagiCAD, iar HTC Romania a pus la dispozitie echipamente de realitate virtuala de ultima generatie, cei prezenti avand ocazia sa testeze aplicabilitatea acestora in inspectarea modelelor digitale. Reynaers Aluminium a prezentat camera de simulare Avalon, un instrument ideal de colaborare in care specialistii si investitorii pot vizualiza si evalua viitoarele cladiri si solutiile propuse.

ACPECO Brasov si Architect Service Bucuresti au prezentat studii de caz despre provocarile implementarii metodologiei BIM in propriile companii, accentuand pe importanta pe care au acordat-o tehnologiei, proceselor si oamenilor, si mai ales comunicarii ca si ingredient cheie al succesului, fie ca aceasta s-a realizat pe cai mai mult sau mai putin formale, sau, in maniera ideala, cu ajutorul unei platforme CDE (mediu comun de date).

Incepand din anul 2018, Man and Machine este membru in comitetul tehnic ASRO/CT 335 „BIM si sustenabilitatea mediului construit” implicandu-se activ in definitivarea traducerii terminologiei standardelor EN ISO 19650-1 si EN ISO 19650-2 in scopul adoptarii acestora la nivel national. „Vom continua seria intalnirilor BIM European Tour, suntem incantati de entuziasmul cu care arhitectii si inginerii din tara noastra se informeaza despre ultimele evolutii BIM si de interesul pe care il acorda programelor noastre de formare BIM Ready. Educatia de calitate este cea mai rapida cale de a construi competenta. Momentul cand legislatia BIM va deveni obligatorie in Romania trebuie pregatit din timp.” a declarat Luminita Popescu, Managing Director Man and Machine Romania.

Despre Man and Machine Romania
Man and Machine Romania este subsidiara a grupului german Mensch und Maschine Software SE (M+M), unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software de proiectare si productie asistata de calculator (CAD/CAM/CAE/GIS) din Europa, avand filiale in Germania, Austria, Elvetia, Franta, Italia, Anglia, Romania, Polonia dar si in Statele Unite ale Americii, Japonia si zona APAC. Mai multe informatii AICI.

Gama de produse oferita de M+M este extrem de variata si cuprinde solutii CAD/CAM/CAE/GIS pentru inginerie mecanica, infrastructura, sisteme informationale geografice, arhitectura). Infiintata in anul 1984, compania are sediul central in Wessling, Germania, fiind cotata in „Prime-Segment” la Bursa de Valori din Munchen. Mai multe informatii AICI.

Man and Machine Romania este certificata ISO 9001:2008 si ISO 14001:2005 de catre RINA SIMTEX.

Despre Autodesk
Autodesk este o companie specializata in domeniul proiectarii asistate de calculator (CAD) inca din anul 1982. AutoCAD, produsul de referinta al producatorului american, este sinonim cu CAD. Astazi, Autodesk este lider mondial in dezvoltarea de aplicatii software de proiectare 2D si 3D destinate pietelor de proiectare mecanica, arhitectura, constructii, infrastructura, media si entertainment.