BIM Ready European Tour 2017 – Comunicat de presa

bim-tour-2017-pr2

„BIM ReadyTM European Tour 2017” – BIM, noua carte de identitate a cladirii

Man and Machine Romania a organizat evenimentul „BIM ReadyTM European Tour 2017”, o initiativa a  grupului Mensch und Maschine Software SE (M+M) (www.mum.de), dedicat specialistilor din domeniul constructiilor. Seria de intalniri cu specialistii din industria constructiilor cuprinde orasele Zurich, Oxford, Poznan, Piacenza, Stuttgart, Berlin, Leipzig, Velen si Katowice. Editia locala a acestui tur european a avut loc la Hotel Athenee Palace Hilton Bucuresti in data de 19 mai si a reunit 50 de specialisti din companii din sectoarele arhitectura, inginerie si constructii.

In cadrul evenimentului au fost prezentate tehnologii utilizate in proiectele BIM, aspecte ale bunelor practici si beneficiile metodologiei BIM precum si impactul adoptiei acesteia asupra tuturor participantilor la proiect.

Agenda a cuprins prezentari tehnice ale solutiilor Autodesk, Progman, EcoDomus, Faro3D (ArenaCAD) in care specialistii au prezentat beneficiile utilizarii BIM de-a lungul ciclului de viata al cladirilor, exemplificand  . modul de lucru colaborativ interdisciplinar cu tehnologii de ultima generatie, pentru fazele de  concept, proiectare, executie, predare-primire, operare si mentenanta ale acestora.

Oaspetii evenimentului au avut oportunitatea de a discuta direct cu toti producatorii de tehnologii, precum si cu invitatii speciali, Skanska, Assystem si Astaldi, despre avantajele si motivele pentru care fiecare companie din domeniu ar trebui sa considere cu prioritate implementarea metodei de lucru BIM in conditiile actuale de piata.

De asemenea, Man and Machine a prezentat programul de instruire si certificare BIM ReadyTM, un concept unic de formare si certificare profesionala dezvoltat de catre Mensch und Maschine, ce probeaza o educatie practica si solida in domeniu, cu module speciale dedicate rolurilor de modelator, coordonator si manager BIM.

Suntem bucurosi sa facem cunoscuta pentru prima oara specialistilor din Romania, prin intermediul partenerilor nostri Man and Machine, compania EcoDomus – producator american de tehnologie care are ca scop imbunatatirea modului in care cladirile sunt proiectate, construite, gestionate si renovate folosind modelul informational al cladirii, imbunatatit cu caracteristicile functionale ale acesteia, intr-o singura baza de date integrata („single point of truth”). Cu ajutorul tehnologiei EcoDomus facility managerii pot vizualiza cu usurinta modelul 3D al cladirii, caruia i se adauga insa date achizitionate in timp real cu ajutorul senzorilor (BAS) si sistemelor SCADA, ceea ce adauga capabilitati de analiza inteligenta si prin urmare de eficientizare a operarii si intretinerii acesteia. Capabilitatile analitice ale tehnologiei noastre ne permit sa fim singurii in piata care optimizam performanta cladirii punand la dispozitia clientilor conceptul de mentenanta predictiva” a declarat Mieczyslaw Boryslawski, Executive Director and Co-Founder – EcoDomus, Inc.