People Flow Toolkit

Setul de functionalitati People Flow Toolkit ajuta proiectantii de cladiri sa realizeze modele BIM care sa raspunda cerintelor de distantare fizica generate de pandemia de COVID 19.

Acest instrument a aparut in septembrie 2020 ca add- on in Revit si este disponibil incepand cu versiunea 2020.2. In cadrul interfetei, acest plugin se poate regasi in meniul Analyze.

In versiunea Revit 2022, functionalitatile sunt instalate direct, fiind integrate in meniului Route Analysis.

Cu ajutorul lui, proiectantii pot automatiza, vizualiza si analiza traseele optime dintr-o cladire.

Instrumentele incluse in People Flow Toolkit sunt:

  • Path of Travel: calculeaza traseul optim intre doua puncte din interiorul unei cladiri.

Intr-o sectiune in plan, un traseu optim este stabilit prin selectarea unui punct de pornire si a unui punct final. Modelul este analizat si este generat un traseu pe baza elementelor prezente in model, care va tine cont de obstacole si va calcula cea mai mica distanta dintre puncte. De notat este faptul ca acest traseu este calculat pe un singur nivel, deoarece nu ia in considerare elementele de circulatie verticala (scari, rampe), ci calculeaza doar distanta orizontala pe planul caii de deplasare.

  • Reveal obstacles: arata ce elemente sunt percepute ca obstacole in timpul procesului de analiza.
  •  Multiples paths: determina cea mai scurta distanta dintre cele doua puncte selectate si ca element suplimentar este setata distanta minima de separare dintre traseele determinate.
  • One Way Indicator: plaseaza o familie in model pentru a indica directia de deplasare.
  • People Content: plaseaza o familie generica in model pentru a reprezenta o persoana si raza distantei fizice din jurul ei, acest parametru fiind luat in considerare in timpul analizei traseului. 
  • Spatial Grid: creaza un grila patrata sau hexagonala peste o camera pentru a vizualiza gradul de ocupare al spatiului. (distanta 2 m).

Concluzii:

         People Flow Toolkit este un instrument util care poate fi folosit in proiectarea viitoarelor cladiri care pot avea noi normative si reglementari, determinate de respectarea regulilor de distantare fizica. De asemenea, poate fi utilizat in cazul unor simulari la situatii de urgenta cum ar fi incendiile, deoarece se poate calcula timpul parcurs intre doua locatii.

Previous

Webinar: Generarea automata a traseelor de instalatii in Autodesk Revit

Webinar: Utilizarea tabelului de tip key schedule la introducerea informatiilor pentru camera

Next

Click here to view all of our blog posts