Respectarea acordului de licenta

Intra in legalitate

Datorita dinamicii abonamentelor software, precum si a diferitelor metode de accesare a acestora,  trebuie sa te asiguri permanent de respectarea termenilor si a conditiilor de utilizare din acordul de licenta, pentru a evita orice posibila problema de legalitate.

Echipa Autodesk de conformitate a licentelor a fost infiintata pentru a ajuta la  informarea clientilor cu privire la potentiala lor neconformitate si pentru identificarea software-ului utilizat sau instalat incorect. In aceasta categorie se regasesc  utilizarea excesiva, pirateria software, abonamentele educationale sau studentesti utilizate gresit si multe altele. Rolul acestei echipe este de a permite oricarei companii care, cu buna stiinta sau involuntar, isi incalca acordul de licenta, sa-si readuca in legalitate contractele de licenta, asigurandu-se ca sunt licentiate corect si ca au acces la software-ul care fie le este necesar, fie il utilizeaza deja.

Reglementarile conformitatii licentelor pot fi complexe, chiar si dupa simplificarea modelelor de abonament si licentiere software. Totodata, utilizarea licentelor conform Acordului de licenta al utilizatorul final (EULA) cade in responsabilitatea exclusiva a proprietarului abonamentului, astfel incat, daca ai  vreo neclaritate, vreo intrebare legata de abonamentele de licenta pe care le detii  sau daca doresti sa fii sigur de vreun anumit aspect, te rugam  sa nu eziti sa ne contactezi. Cazurile de neconformitate se pot finaliza cu amenzi sau  cu achizitii suplimentare de licente, si, cum este mai bine sa fii sigur decat sa regreti,   asigura-te ca licentele utilizate sunt in conformitate cu regulile Autodesk.

Toate informatiile sunt corecte la momentul scrierii, ianuarie 2023.

Te incurajam sa consulti cei mai recenti termeni de utilizare si documentatia legala de pe site-ul web Autodesk pentru informatii actualizate:

Legal Notices & Trademarks | Autodesk

Probleme uzuale de conformitate

Exista multe motive pentru care utilizarea unui produs poate fi considerata neconforma, dar cele mai frecvente probleme de conformitate sunt cauzate de scenarii usor de evitat:

Suprautilizare

Licentele Autodesk pentru utilizator unic sunt licente nominale si, prin urmare, trebuie utilizate de o persoana desemnata si nu de un cont de utilizator partajat. Daca dreptul tau de utilizare este limitat, poti dezasigna si reasigna licenta dupa nevoie, dar aceste asignari trebuie facute catre conturi individuale denumite pentru fiecare utilizator care acceseaza software-ul.

Drepturile de utilizare a versiunilor anterioare

Cand detii un abonament activ de subscriptie Autodesk, ai dreptul sa instalezi, sa accesezi si sa obtii asistenta pentru anumite versiuni, mai precis pentru trei versiuni anterioare versiunii licentei achizitionate. Aceste versiuni anterioare nu reprezinta licente aditionale si utilizarea lor este permisa user-ului desemnat.

Dezistalarea si deconectarea de la software-ul vechi

Daca renunti la abonament sau la un plan de mentenanta vechi, trebuie sa te deconectezi de la acestea si ar fi ideal sa dezinstalezi complet orice program la care nu mai ai access.

Aceasta se refera  atat versiunile software actuale, cat si la cele cele vechi, precum si la orice aplicatii sau instalari pe mai multe aparate sau dispozitive.

Abonamente educationale utilizate incorect

Daca lucrezi cu studenti care detin  propriile versiuni educationale ale software-ului Autodesk, acestea nu trebuie utilizate in spatiul comercial. Orice utilizator care trebuie sa foloseasca aplicatia in cadrul organizatiei tale trebuie sa aiba acces la propriul abonament comercial.

Prea multe conectari si utilizari concomitente

Un abonament Autodesk activ iti permite sa utilizezi software-ul atribuit pe cel mult 3 dispozitive, dar poti accesa o singura instanta a software-ului la un moment dat. Pentru a evita complicatiile, trebuie dezinstalate toate software-urile Autodesk de pe dispozitivele vechi care nu mai sunt necesare, sunt scoase din uz sau sunt reutilizate.

Pirateria software

Din pacate, pirateria software reprezinta inca principalul motiv al neconformitatii. Software-ul piratat contine de obicei programe malware care iti pun in pericol munca, pe tine, precum si compania in care iti desfasori activitatea. Achizitioneaza intotdeauna software de la un partener Autodesk acreditat si daca ai neclaritati, te rugam sa ne contactezi.

Link-uri utile

Mai jos sunt cateva link-uri utile referitoare la punctele abordate mai sus:

Legal Notices & Trademarks | Autodesk

Autodesk Licence Compliance | Importance of software licensing

Autodesk Account user management | Account Management | Autodesk Knowledge Network

How to perform a Clean Uninstall of Autodesk products on Windows | AutoCAD | Autodesk Knowledge Network

Previous version rights | Account Management | Autodesk Knowledge Network