Casa solara EFdeN Signature a fost inaugurata

Proiect casa solara EFdeN Signature

Casa solara EFdeN Signature, proiectata BIM cu sprijinul Man and Machine Romania si executata de echipa EFdeN, a fost inaugurata ieri, 25 iulie 2018, in incinta complexului comercial Baneasa Shopping City Bucuresti, unde va ramane deschisa pentru vizitare pana la inceputul lunii septembrie, cand va fi dezasamblata si transportata in Dubai. Acolo va reprezenta Romania la cea mai importanta competitie internationala de locuinte solare – Solar Decathlon, alaturi de alte 18 echipe din 13 tari si 4 continente.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta Presedintelui Romaniei, Dl. Klaus Iohannis, a Adjunctului Sefului Misiunii Diplomatice SUA la Bucuresti, Dl. David Schlaefer, a reprezentantilor companiilor private si ai mediului academic, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – UTCB si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Casa solara EFdeN Signature este dezvoltata de o echipa interdisciplinara formata din 60 de studenti care au proiectat si construit o locuinta 100% electrica si prietenoasa cu mediul, integrabila atat in climatul din Dubai, cat si in cel din Romania.

Man and Machine Romania a sprijinit echipa EFdeN pe intreg parcusul procesului de proiectare, oferind servicii de instruire si consultanta in implementarea metodei de lucru BIM. Studentii au invatat in cadrul cursurilor de instruire BIM Ready sa foloseasca programul Revit, reusind astfel sa proiecteze mai eficient, mai repede si fara erori cauzate de lipsa coordonarii.

Mult succes in competitie tinerilor din echipa EDfeN!