Noutatile MagiCAD 2021 UR-2 pentru Revit

  1. Batch Manager
Noul Batch Manager asigura ca modelul  este actualizat inainte de tiparire, salvare sau export.

Descriere caracteristici:

Noul Manager MagiCAD Batch permite salvarea combinatiilor functiilor selectate ca procese batch ,care vor fi efectuate automat inainte de tiparire, salvare sau export. Acest lucru asigura ca modelele salvate si fisierele exportate sunt intotdeauna actualizate cu cele mai recente modificari.

In MagiCAD Batch Manager sunt configurate doua tipuri de procese: procese in serie si procese reactive. Procesele in serie permit salvarea combinatiilor de functii disponibile si crearea unei liste de configuratii diferite pentru diverse scopuri. Oricare dintre procesele Batch salvate pot fi apoi atribuite fie functiilor Print, Save, Save As, fie Export IFC ca proces reactiv, care se efectueaza automat atunci cand functia este utilizata.

Procesele automate in serie asigura executarea sarcinilor necesare si imprimarea, iar modelele salvate si fisierele exportate sunt actualizate cu cele mai recente modificari. Nu este nevoie de verificare manuala deoarece MagiCAD va pregati fisierele exact asa cum trebuie.

2. Coduri de identificare personalizate cu Object ID Formats

Creare si alocare de coduri de identificare personalizate pentru produsele cu Formate ID obiect.

Descriere caracteristici:

Acum se pot combina parametrii si variabilele selectate in Formate ID obiect. Formatele ID obiect salvate pot fi apoi atribuite produselor, rezultand un cod de identificare individual pentru fiecare produs in conformitate cu formatul definit. Codurile de identificare pot fi utilizate pentru a transmite mai multe tipuri de informatii si pentru a marca produse in scopuri de instalare sau de gestionare a obiectivului.

3. Imbunatariri ale Provision for Builderswork Openings (Plan de orificii pentru instalatii)

Au fost aduse trei imbunatatiri noi instrumentului Provision for Builderswork Openings.

Descriere caracteristici:

Trei imbunatatiri noi ale Provision for Builderswork Openings isi pun amprenta si mai mult in functionalitatile acestui instrument, cu o gestionare mai usoara a orificiilor si suport pentru dispozitivele pentru ventilatie integrate.

Actualizari ale simbolurilelor de orificii in instalatii – Simbolurile 2D existente pentru orificiile din model pot fi actualizate la o alta selectie de simboluri. Pur si simplu selectati un alt simbol pentru orificiu din setul de date si modelul este actualizat in consecinta.

Orificiile manuale pot fi ignorate la o data cu actualizarea – atunci cand actualizați orifiicle din model cu Provision for Builderswork Openings, puteti exclude orificiile create manual.

Orificii pentru dispozitive de ventilatie integrate – Acum puteti crea orificii pentru aparatele de ventilatie care sunt integrate in perete.

4. Selectarea gamei pentru functia Provision for Builderswork Openings

Se pot gasi mai usor si mai rapid orificiile relevante prin restrangerea zonei de cautare.

Descriere caracteristici:

Selectarea intervalului de valori in functia Provision for Builderswork Openings va permite sa restrangeti cautarea orificiilor pentru o zona selectata din model. Lucrul intr-o zona limitata face mai usoara identificarea orificiilor relevante si face ca operarea generala a instrumentului sa fie mult mai rapida. Anterior, utilizatorii trebuiau sa efectueze o cautare a modelului complet si apoi sa utilizeze diverse filtre pentru a restrange selectia la orificiile relevante.

5. Posibilitate de editare in Sheet Manager

Editare vizualizari de in Sheet Manager in loc de a crea altele noi, atunci cand sunt corectii de efectuati.

Descriere caracteristici:

Daca este uitat un camp care este necesar a fi utilizat ca reprezentativ pentru desen sau se doreste utilizarea unei alte legende in vederile pe care le-ati creat in Sheet Manager, nu trebuie reluata actiunea de la capat. Pur si simplu, se selecteaza fila Edit Sheet si se corecteaza ceea ce trebuie modificat. Se pot selecta si edita mai multe randuri simultan, daca este necesar.

6. Instalarea usoara a radiatorului prin seturi de conectare

Instalare radiatoare folosind seturi de conectare care includ toate componentele necesare

Descriere caracteristici:

Acum puteti instala radiatoarele intr-un desen folosind seturi de conectori pentru radiator, care includ toate componentele necesare conectarii acestuia. Seturile de conectare fac mult mai usoara efectuarea conexiunilor radiatorului si compararea alternativelor de conectare.

Seturile de conectare ale radiatorului sunt disponibile in setul de date ca o categorie noua de produse. Dupa ce un kit de conectare a fost adaugat la radiator, acesta este instalat automat.

7. Instrument imbunatatit pentru selectarea radiatorului

Utilizare date ale  spatiilor in selectia manuala a radiatoarelor pentru a efectua dimensionarea acestora si pentru a selecta numarul de radiatoare.

Descriere caracteristici:

Acum se pot utiliza datele spatiilor si in selectia manuala a radiatoarelor pentru a efectua dimensionarea radiatorului si pentru a selecta numarul de radiatoare pe baza puterii proiectate. Selectarea si amplasarea manuala a radiatoarelor trebuie utilizate atunci cand geometria camerei sau a ferestrei este prea complexa pentru selectarea si amplasarea automata a radiatorului. Cu toate acestea, posibilitatea de a utiliza datele spatiului este foarte utila, chiar si in cazul selectiei manuale, pentru identificarea dimensiunilor corecte ale radiatorului.

8. Robineti de amestec termostatici pentru sisteme de apa menajera

Modelare retele de apa menajera cu adaugarea de robineti termostatici amestec.

Descriere caracteristici:

Robinetii termostatici amestec sunt acum disponibili in MagiCAD ca o categorie noua de produse. Acestia sunt utilizati in retelele de apa menajera pentru amestecul apei calde si reci, pentru a asigura o temperatura de confort a apei, de exemplu, in dusuri.

Adaugarea de robineti termostatici amestec ofera posibilitatea de modelare in detaliu a unei retele intregi de apa menajera de la centrala pana la ultimul cap de dus, rezultand o precizie crescuta a calculului si rapoarte

Adaugarea de robineti termostatici amestec ofera posibilitatea de modelare in detaliu a unei retele intregi de apa menajera de la centrala pana la ultimul cap de dus, rezultand o precizie crescuta a calculului si rapoarte

Adaugarea de robineti termostatici amestec ofera posibilitatea de modelare in detaliu a unei retele intregi de apa menajera de la centrala pana la ultimul cap de dus, rezultand o precizie crescuta a calculului si liste de cantitati mai detaliate .

9. Definire lungimi tija pentru corpurile de iluminat suspendate

Efectuare instalare a corpurilor de iluminat folosind tije reglabile.

Descriere caracteristici:

Noua versiune MagiCAD accepta modele de corpuri de iluminat cu tije reglabile. Se poate bloca nivelul de inaltime dorit al corpului de iluminat, iar lungimea tijei va fi ajustata automat in consecinta. Lungimea tijei a fost adaugata si ca parametru partajat, astfel incat poate fi usor editata ulterior.

10. Utilizarea unei reguli de numerotare a Runing Index-ului pentru mai multe grupuri

Reducere cantitate de reguli de numerotare utilizand aceeasi regula de numerotare pentru mai multe grupuri.

Descriere caracterstici:

Acum se poate atribui o regula de numerotare a Running index-ului pentru mai multe grupuri diferite din cadrul unui proiect. De exemplu, mai multe grupuri sunt adesea create in proiectarea electrica ca un grup diferit pentru fiecare tablou din proiect. Acum se poate atribui pur si simplu aceeasi regula de numerotare pentru toate grupurile in loc sa se creeze numerotarea separata pentru fiecare in parte. Acest lucru reduce numarul de reguli de numerotare necesare si imbunatateste eficienta.

11. Copierea de valori ale parametrilor cu noul instrument Match Properties

Atribuire automata a valorile parametrilor unui obiect si altor obiecte.

Descriere caracteristici:

Noul instrument de copiere/atribuire a proprietatilor permite copierea cu usurinta a valorilor parametrilor unui obiect catre alte obiecte. Introducerea manuala a unei valori a parametrului pentru mai multe obiecte este o sarcina consumatoare de timp si predispusa la erori. Cu instrumentul Match Properties, se poate selecta pur si simplu un obiect sursa si apoi obiectele destinatie, iar instrumentul va copia automat toate valorile parametrilor cu acelasi nume de la obiectul sursa la obiectele destinatie.

Copierea parametrilor este utila in special atunci cand s-a definit o valoare specifica pentru un segment de linie sau un simbol intr-o retea, iar valoarea trebuie apoi adaugata in alte locuri din retea, de exemplu, in scopuri de etichetare.

Previous

Noutatile MagiCAD 2021 UR-2 pentru AutoCAD

Webinar: Utilizarea planurilor AutoCAD 2D in Revit

Next

Click here to view all of our blog posts